Проста ікра з запечених баклажанів
Краще всього для цього рецепта підійдуть великі баклажани і перці. Рослинної олії може знадобитися більше – цей інгредієнт шкодувати не варто, адже він «збирає» страву. Якщо маса вийде дуже водянистою, просто злийте зайву рідину. Перед додаванням цибулі і зелені можна залишити запечені овочі в мисці під фольгою на 20 хвилин, щоб побільше наповнити їх ароматом.
Інгредієнти:
- 2 баклажана;
- 1 жовтий болгарський перець;
- 2 червоних болгарських перцю;
- 1 помідор;
- 5 зубчиків часнику;
- ½ Червоної цибулини;
- 5 ст. л. рослинного масла;
- Зелень.
Спосіб приготування:
- Баклажани промити, зробити на них кілька проколів виделкою і натерти олією.
- Так само підготувати до затікання болгарські перці.
- Викласти овочі на деко і запікати при 200 градусах 20 хвилин.
- З готових овочів зняти шкірку, помідор обшпарити окропом і також видалити шкірку.
- Подрібнити цибулю, часник і зелень.
- Змішати все в одному посуді, заправити рослинним маслом, посолити і поперчити.
Тепер ви знаєте, як готувати ікру з баклажанів. Приємного апетиту!
Ікра з баклажанів – це смачна закуска з найбільш доступних інгредієнтів, яка виручить господиню в багатьох ситуаціях. Можна зробити це блюдо для своїх домочадців, або ж пригостити ним гостей в якості закуски. Крім того, баклажани чудово підійдуть і для консервації. Розібратися, як приготувати ікру з баклажанів, допоможуть наступні кулінарні нотатки:
- Зайву гіркоту з баклажанів можна усунути двома способами: просто пересипати нарізані овочі сіллю і залишити на півгодини або ж замочити плоди в підсоленій воді;
- Чистити баклажани перед приготуванням ікри вкрай не рекомендується. Без шкірки вони перетворяться в не дуже привабливу масу;
- Часто баклажани і кабачки подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки. Тим не менш досвідчені кулінари рекомендують робити вручну, просто дрібно нарізаючи кожен овоч. Це дозволить зберегти в ньому більше корисних властивостей, так і страва буде виглядати більш апетитно;
- Ікра повинна бути не занадто сухий і не дуже водянистим. Дуже соковиті баклажани рекомендується покласти під прес, перед тим як нарізати на кубики. До сухих овочів додайте побільше олії.