Ікра з баклажанів

Проста ікра з запечених баклажанів

Краще всього для цього рецепта підійдуть великі баклажани і перці. Рослинної олії може знадобитися більше – цей інгредієнт шкодувати не варто, адже він «збирає» страву. Якщо маса вийде дуже водянистою, просто злийте зайву рідину. Перед додаванням цибулі і зелені можна залишити запечені овочі в мисці під фольгою на 20 хвилин, щоб побільше наповнити їх ароматом.
Інгредієнти:

  • 2 баклажана;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • 2 червоних болгарських перцю;
  • 1 помідор;
  • 5 зубчиків часнику;
  • ½ Червоної цибулини;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  • Баклажани промити, зробити на них кілька проколів виделкою і натерти олією.
  • Так само підготувати до затікання болгарські перці.
  • Викласти овочі на деко і запікати при 200 градусах 20 хвилин.
  • З готових овочів зняти шкірку, помідор обшпарити окропом і також видалити шкірку.
  • Подрібнити цибулю, часник і зелень.
  • Змішати все в одному посуді, заправити рослинним маслом, посолити і поперчити.

Тепер ви знаєте, як готувати ікру з баклажанів. Приємного апетиту!
Ікра з баклажанів – це смачна закуска з найбільш доступних інгредієнтів, яка виручить господиню в багатьох ситуаціях. Можна зробити це блюдо для своїх домочадців, або ж пригостити ним гостей в якості закуски. Крім того, баклажани чудово підійдуть і для консервації. Розібратися, як приготувати ікру з баклажанів, допоможуть наступні кулінарні нотатки:

  • Зайву гіркоту з баклажанів можна усунути двома способами: просто пересипати нарізані овочі сіллю і залишити на півгодини або ж замочити плоди в підсоленій воді;
  • Чистити баклажани перед приготуванням ікри вкрай не рекомендується. Без шкірки вони перетворяться в не дуже привабливу масу;
  • Часто баклажани і кабачки подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки. Тим не менш досвідчені кулінари рекомендують робити вручну, просто дрібно нарізаючи кожен овоч. Це дозволить зберегти в ньому більше корисних властивостей, так і страва буде виглядати більш апетитно;
  • Ікра повинна бути не занадто сухий і не дуже водянистим. Дуже соковиті баклажани рекомендується покласти під прес, перед тим як нарізати на кубики. До сухих овочів додайте побільше олії.