Смачна ікра з кабачків і баклажанів
Кабачки і баклажани прекрасно поєднуються один з одним, а інші овочі роблять страву ще більш насиченим і цікавим. Можна з ікри зробити заготовки на зиму або ж відразу подавати до столу, лише злегка остудити після приготування. Багато в чому смак страви буде залежати від складу аджики. Можна зробити його більш гострим, солодким або нейтральним.
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів;
- 700 г кабачків;
- 2 цибулини;
- 600 г моркви;
- 1 болгарський перець;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. аджики;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Спосіб приготування:
- Овочі почистити, видалити насіння і плодоніжки.
- На деко викласти лист фольги, потім морква, кабачки і баклажани (сильно великі плоди можна розрізати на 2 частини).
- Духовку розігріти до 250 градусів, накрити овочі ще одним шаром фольги і запікати 1 годину.
- Прокрутити запечені овочі через м’ясорубку, змішати в одній каструлі.
- Накрити каструлю кришкою і дати овочам настоятися 5 хвилин.
- Цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору, висипати до печеним овочем.
- Каструльку поставити на плиту і довести вміст до кипіння.
- Відразу після закипання заправити овочі аджикою, додати цукор і сіль, перемішати.
- Готувати на невеликому вогні 5 хвилин, відсудити ікру в каструльці.