Ікра з баклажанів

Смачна ікра з кабачків і баклажанів

Кабачки і баклажани прекрасно поєднуються один з одним, а інші овочі роблять страву ще більш насиченим і цікавим. Можна з ікри зробити заготовки на зиму або ж відразу подавати до столу, лише злегка остудити після приготування. Багато в чому смак страви буде залежати від складу аджики. Можна зробити його більш гострим, солодким або нейтральним.
Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 700 г кабачків;
  • 2 цибулини;
  • 600 г моркви;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. аджики;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування:

  • Овочі почистити, видалити насіння і плодоніжки.
  • На деко викласти лист фольги, потім морква, кабачки і баклажани (сильно великі плоди можна розрізати на 2 частини).
  • Духовку розігріти до 250 градусів, накрити овочі ще одним шаром фольги і запікати 1 годину.
  • Прокрутити запечені овочі через м’ясорубку, змішати в одній каструлі.
  • Накрити каструлю кришкою і дати овочам настоятися 5 хвилин.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору, висипати до печеним овочем.
  • Каструльку поставити на плиту і довести вміст до кипіння.
  • Відразу після закипання заправити овочі аджикою, додати цукор і сіль, перемішати.
  • Готувати на невеликому вогні 5 хвилин, відсудити ікру в каструльці.