Ікра з баклажанів

Домашня ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Багато намагаються зробити ікру з баклажанів як в магазині, але, насправді ніщо не зрівняється зі справжньою домашньою ікрою. Краще всього готувати її в казані, якщо такий знайдеться під рукою. Тоді овочі не пригорять і збережуть максимум своїх корисних властивостей. Сіль краще додавати частинами, пробуючи страву на смак, щоб не пересолити ікру.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 кг болгарського перцю;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 головка часнику;
  • 2 цибулини;
  • 5 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 150 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити цибулю, обсмажити на рослинному маслі до напівготовності.
  • Болгарський перець нарізати квадратиками середньої величини, викласти до цибулі.
  • Баклажани почистити, нарізати кубиками і через 10 хвилин викласти в загальний казан.
  • Продовжувати обсмажування, поки баклажани не стануть м’якими.
  • Нарізати часточками помідори, викласти до інших овочів.
  • Блюдо посолити, поперчити, додати цукор і добре перемішати.
  • Подрібнити зелень і часник, висипати в казан, коли суміш прокипить 10-15 хвилин.
  • Кип’ятити ще 5 хвилин, потім перелити ікру в чисті банки і закатати їх кришками.