Ікра з баклажанів

Сира ікра з баклажанів через м’ясорубку

Запікати овочі для ікри потрібно при 200 градусах, поки вони не стануть м’якими (приблизно 20-30 хвилин). Змішувати всі інгредієнти потрібно, поки перці і баклажани ще теплі – так вийде набагато смачніше. Перед тим як готувати овочі в духовці, можна їх злегка обсмажити на сковороді. Тоді готове блюдо придбає аромат багаття.
Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 ст. л. морської солі;
  • 100 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Баклажани і болгарський перець запекти в духовці до готовності, зняти шкірку.
  • Пропустити помідори, баклажани і болгарські перці через м’ясорубку.
  • Додати до овочів дрібно нарізану цибулю, сіль і рослинне масло.

Ікра з печених баклажанів в мультиварці

Дуже простий і швидкий рецепт приготування баклажанної ікри. Крім «випічки» також підійдуть режими «запіканка» або «гасіння», в залежності від моделі вашої мультиварки. Готові овочі повинні бути м’які, легко проколюватися виделкою. Шкірка повинна також відходити дуже легко.
Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 пучок зелені.

Спосіб приготування:

  • У чашу мультиварки викласти пекарську папір і змастити її олією.
  • Баклажани покласти на папір, поруч розмістити неочищені зубчики часнику.
  • Вибрати режим «Випічка» і готувати овочі 1 годину.
  • Зняти шкірку з баклажанів і дрібно їх нарізати.
  • Змішати баклажани з подрібненою зеленню, полити все лимонним соком.