Сира ікра з баклажанів через м’ясорубку
Запікати овочі для ікри потрібно при 200 градусах, поки вони не стануть м’якими (приблизно 20-30 хвилин). Змішувати всі інгредієнти потрібно, поки перці і баклажани ще теплі – так вийде набагато смачніше. Перед тим як готувати овочі в духовці, можна їх злегка обсмажити на сковороді. Тоді готове блюдо придбає аромат багаття.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів;
- 2 помідори;
- 1 цибулина;
- 2 болгарських перцю;
- 1 ст. л. морської солі;
- 100 мл рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Баклажани і болгарський перець запекти в духовці до готовності, зняти шкірку.
- Пропустити помідори, баклажани і болгарські перці через м’ясорубку.
- Додати до овочів дрібно нарізану цибулю, сіль і рослинне масло.
Ікра з печених баклажанів в мультиварці
Дуже простий і швидкий рецепт приготування баклажанної ікри. Крім «випічки» також підійдуть режими «запіканка» або «гасіння», в залежності від моделі вашої мультиварки. Готові овочі повинні бути м’які, легко проколюватися виделкою. Шкірка повинна також відходити дуже легко.
Інгредієнти:
- 500 г баклажанів;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- ½ Ч. л. солі;
- 1 пучок зелені.
Спосіб приготування:
- У чашу мультиварки викласти пекарську папір і змастити її олією.
- Баклажани покласти на папір, поруч розмістити неочищені зубчики часнику.
- Вибрати режим «Випічка» і готувати овочі 1 годину.
- Зняти шкірку з баклажанів і дрібно їх нарізати.
- Змішати баклажани з подрібненою зеленню, полити все лимонним соком.