Бісквітне тісто

Бісквітне тісто зі сметаною в мультиварці

Фото бісквітного тіста зі сметаною в мультиварці

Бісквіт на сметані виходить пишним і м’яким, ніжним
нейтральним смаком. Такий коржик навіть не обов’язково доповнювати кремом або
іншими начинками – він сам по собі є непоганим десертом до домашнього
чаювання. Приготувати бісквіт в мультиварці можна буквально за кілька хвилин!
Інгредієнти:

  • Сметана – 250г;
  • Цукор – 200г;
  • Борошно – 150г;
  • Вершкове масло – 30г;
  • Яйце – 1шт;
  • Сода – 1 год.л.

Спосіб приготування:
1.
Викласти сметану в глибоку посуд;
2.
Додати соду і дочекатися появи бульбашок;
3.
В окремій мисочці змішати яйце і стакан цукру,
ретельно розтерти і додати в загальну тарілку;
4.
Додати просіяне борошно, добре перемішати;
5.
Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, викласти в
неї тісто;
6.
Включити режим «Випічка» і виставити таймер на 40
хвилин;
7.
Залишити блюдо остигати на 15-20 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати бісквітне тісто. Приємного апетиту!
Бісквітне тісто – універсальний варіант для домашнього десерту. З нього можна зробити невеликі тістечка, торт, або ж просто запекти в
вигляді пирога. Як приготувати тісто, кожен вирішує сам, але основні правила залишаються
незмінними:

  • Всі інгредієнти, що використовуються для приготування тіста,
    повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте всі з холодильника
    заздалегідь;
  • Якщо тісто під час приготування виходить дуже густим,
    можна додати трохи молока або кип’яченої води;
  • Можна зробити бісквіт більш соковитим, просочивши його сиропом
    після приготування;
  • Бісквіт випікають в духовці на деку, вистилаючи його
    папером для випічки і змащуючи вершковим маслом.