Тісто для пиріжків в хлібопічці

Смачне тісто для смажених пиріжків в хлібопічці

Тісто в хлібопічці по цьому рецепту виходить дуже ніжним і м’яким, відмінно піднімається і підходить як для смаження, так і для випікання. Єдиним недоліком пиріжків з такою основою їх висока калорійність. Втім, якщо вибрати свіжу овочеву начинку, то можна трохи компенсувати цей фактор. Перед тим як робити тісто, молоко потрібно нагріти, але не кип’ятити. Це потрібно для того, щоб активізувалися дріжджі. Це тісто можна використовувати не тільки для пиріжків, але і як основу для піци.
Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 1 ½ ч. л. дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 400 г борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 яйце;
  • 50 р маргарину.

Спосіб приготування:

  • Тепле молоко налити в контейнер хлібопічки.
  • Маргарин розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і також вилити в хлібопічку.
  • Додати туди яйце, цукор і сіль.
  • Борошно просіяти і висипати до решти інгредієнтів, потім зверху викласти дріжджі.
  • Вибрати режим «Тісто» і дочекатися закінчення програми (це займе приблизно півтори години).

Тепер ви знаєте, як готувати тісто для пиріжків в хлібопічці. Приємного апетиту!
Тісто для пиріжків в хлібопічці – це справжній рай для любителів домашньої випічки. Не потрібно ні бруднити руки, ні витрачати свої сили і час на замішування. Достатньо просто дати своїй кухонних помічниці правильні вказівки. Таким чином, як приготувати тісто для пиріжків в хлібопічці, розбереться навіть школяр, особливо якщо запам’ятає наступні рекомендації:

  • Тісто, приготоване в хлібопічці, може трохи прилипати до рук. Якщо при цьому з ним можна спокійно працювати, то не варто додавати зайву муку, інакше воно відразу втратить легкість і не буде ніжним;
  • Навіть якщо ви готуєте несолодкі пиріжки, обов’язково слід додати в тісто цукор, інакше тремтіння просто не активізуються. Невелика кількість солі також необхідно для дріжджового тіста, незалежно від обраної начинки. Сіль контролює дріжджі і не дає їм занадто сильно піднятися;
  • Щоб тісто для пиріжків добре піднялося і згодом було м’яким і повітряним, не полінуйтеся просіяти борошно, перед тим як відправляти її в хлібопічку;
  • Якщо мова йде про дріжджовому тесті, то рідина потрібно додавати тільки підігріту. Кип’ятити її не потрібно – достатньо температури 60 градусів;
  • Пишне тісто для пиріжків в хлібопічці можна зробити і без дріжджів. Для цього потрібно використовувати кефір і трохи соди.