Пісне дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці
Це тісто дозволить побалувати себе смачною випічкою навіть під час посту. При цьому його смак може настільки сподобатися домочадцям, що і в будь який інший час вони будуть вимагати саме такі пиріжки. В рецепті вказані інгредієнти з розрахунком на солону начинку. Якщо ви хочете зробити солодкі пиріжки, досить буде двох ложечок дріжджів. При цьому потрібно буде скоротити кількість солі, а цукру додати побільше. Це приготоване тісто в хлібопічці «Мулинекс». Ваша модель («Панасонік», «Поларіс», «Скарлетт» тощо), може трохи відрізнятися, так що уважно читайте інструкцію.
Інгредієнти:
- 620 г борошна;
- 360 мл води;
- 4 ч. л. сухих дріжджів;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинне масло.
Спосіб приготування:
- В контейнер хлібопічки вилити воду кімнатної температури і рослинне масло.
- Слідом додати сіль і цукор, потім всипати просіяне борошно.
- В останню чергу викласти в хлібопічку дріжджі.
- Включити програму «Тісто», далі із запропонованих режимів вибрати «Основний».
- Дочекатися закінчення програми і перекласти тісто на обробну дошку, присипану борошном.
- Відрізати від тесту невеликий шматочок розкачати його в корж. Так підготувати все тісто, потім приступати до формування пиріжків.