Тісто для пельменів

Ніжне тісто для пельменів на воді

У цьому рецепті не виключається молоко
повністю – водою замінюється тільки половина необхідної рідини. Від цього
тісто стає більш ніжним і легко ліпиться, при цьому зберігає приємний
насичений смак.
Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 100мл молока;
  • 100мл води;
  • 1 яйце;
  • 1ч.л. солі.

Спосіб
приготування:

1.
Просіяти борошно гіркою на стіл або дощечку;
2.
Яйце розбити в глибоку миску, додати сіль і збити
вилкою;
3.
Посеред гірки з борошна зробити ямку і влити туди яйце;
4.
По частинах додати молоко і воду, постійно вимішуючи
тісто;
5.
Замісити круте тісто, щоб не прилипало до рук;
6.
Затягнути тісто харчовою плівкою, залишити на 40-60 хвилин
при кімнатній температурі.

Тісто для пельменів і вареників на кефірі

Тісто на кефірі виходить більш м’яким, а пельмені надалі легше
сприймаються шлунком. При бажанні можна замінити кефір кислим молоком.
Інгредієнти:

  • 500г борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 2 яйця;
  • Сіль.

Спосіб
приготування:

1.
Відокремити білки від жовтків;
2.
Просіяти борошно, висипати в миску гіркою;
3.
Посередині зробити ямку;
4.
У заглиблення насипати сіль, влити жовтки і поступово
додавати кефір;
5.
Ретельно вимісити тісто і перекласти в харчову плівку
або пакет;
6.
Залишити на 20-30 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати тісто для пельменів. Приємного апетиту!
На сьогоднішній день приготувати пельмені будинку вважається справжнім
подвигів. Тому багато хто не знають, як зробити тісто для пельменів. На самому
насправді все дуже просто, головне не забувати про маленькі кулінарні хитрощі:

  • Тісто для пельменів можна приготувати
    заздалегідь і зберігати в морозильній камері до моменту готування;
  • Воду для тіста слід брати кімнатної
    температури;
  • Зручніше замішувати тісто на столі або
    дощечці, але в мисці вийде більш акуратно;
  • Перед тим, як замішувати тісто, потрібно
    посипати стіл борошном руки;
  • Якщо борошна виявилося недостатньо, досипати
    її рекомендується невеликими порціями, інакше тісто буде занадто густим;
  • Якщо тісту не вистачає рідини, краще додати
    не воду, а трохи соняшникової олії;
  • Ідеальне по консистенції тісто для
    пельменів – м’яке, пружне і еластичне;
  • Щоб дотримати пропорції продуктів
    пельменях, тісто треба розкачати шаром товщиною 1-2мм;
  • Пельмені можна зробити справжньою окрасою
    столу, якщо додати в тісто натуральні барвники. Для жовтих використовуйте пельменів
    куркуму або шафран (1г), для зеленого – пюре зі шпинату (в пропорції з борошном
    1:2), для червоного – томатну пасту (1 столова ложка на 1 яйце).