Тісто для пельменів

Смачне тісто для пельменів на молоці у хлібопічці

Найпростіший з усіх можливих варіантів тесту. Хлібопічка виконає
всі необхідні дії, що значно заощадити час, а молоко додасть
тесту ніжну консистенцію і приємний смак.
Інгредієнти:

  • 200мл молока;
  • 500г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1ст.л. рослинної олії;
  • 1ч.л. солі.

Спосіб приготування:
1.
Викласти всі продукти в хлібопічку, закріпити лопатку
для замішування і включити режим «Тісто»;
2.
Почекати, поки тісто придбає потрібну консистенцію,
відключити хлібопічку і залишити його всередині ще на 1 годину;
3.
Дістати тісто, розкачати і приступити до приготування
пельменів.

Заварне тісто для пельменів без яєць

Найпопулярніше і економне заварне тісто для домашніх пельменів.
Готується з використанням окропу. При цьому яйця в рецепт не входять.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки води;
  • 3 склянки борошна;
  • 3ст.л. рослинної олії;
  • Сіль.

Спосіб приготування:
1.
У глибокій мисці з’єднати борошно, рослинне масло і
сіль;
2.
Воду закип’ятити і тонкою цівкою вливати в тісто,
ретельно помішувати;
3.
Стіл посипати борошном і перекласти на нього тесту;
4.
Вимісити руками тісто до еластичного стану;
5.
Дати тісту полежати 10-15 хвилин і ліпити пельмені.