Суп з курки

Суп з курки – це обов’язковий розділ в кулінарній книзі кожної господині. На основі курячого м’яса можна робити безліч смачних і різноманітних перших страв, якими просто нагодувати сім’ю в будь-який час року, дня і ночі. Цінуються вони не тільки смакові якості, а й за лікувальні властивості. Так, наприклад, завдяки курячого супу можна легше перенести застуду, зняти запальні процеси в організмі, поліпшити травлення та ін.
Для приготування підходить і філе, і ціла курка, і будь-які її окремі частини. Також нічого не заважає зробити з неї фарш і приготувати для супу фрикадельки. Саме по собі куряче м’ясо відноситься до дієтичних продуктів, тим не менш, калорійність страви буде залежати і від інших інгредієнтів, тому не всі курячі супи можна дозволити собі під час дієти.
Крім курки в супи обов’язково додають моркву і цибулю, з яких найчастіше роблять піджарку. Також постійним гостем подібних страв є картопля. В іншому страву можна доповнити різними крупами, макаронними виробами, овочами, зеленню, вареними яйцями, сиром і пр. Для різноманітності часто додають галушки і галушки або подрібнюють суп у пюре.
Подають суп з курки обов’язково в гарячому вигляді. В залежності від рецепту, його можна прикрасити зеленню, сухариками або сметаною.

Смачний суп гороховий з копченою куркою

Горох відмінно поєднується з усіма видами копченого м’яса, а особливо з курячою грудкою. Перед приготуванням його необхідно замочувати у воді на ніч. Такий суп відрізняється не тільки приємним насиченим смаком, але і незвичайно апетитним ароматом.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки сушеного гороху;
  • 250 г копченої курки;
  • 1 цибулина;
  • 4 картоплі;
  • 1 морква;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати картоплю кубиками
  • Картоплю і копчену курку нарізати кубиками.
  • Подрібнити цибулю, натерти дрібно моркву.
  • Горох викласти в каструльку і залити водою, варити 40 хвилин на невеликому вогні.
  • Додати до гороху картоплю, через 5 хвилин – курку і варити 10 хвилин.
  • Моркву з цибулею обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
  • Засипати піджарку в загальну каструльку і продовжувати приготування 5 хвилин.
  • Додати лавровий лист і спеції за смаком.
  • Накрити суп кришкою і залишити на 10 хвилин перед подачею.

Сирний суп-пюре з курки

Смачний ситний суп з незвичайним смаком, який дуже просто готується. Якщо м’ясний бульйон замінити звичайною водою, це суттєво знизить калорійність страви. Крім того, замість твердого сиру можна використовувати плавлений. До готового супу рекомендується подати сухарики з білого хліба.
Інгредієнти:

  • 100 г курки;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплі;
  • 1 морква;
  • 50 г твердого сиру;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • З курки зварити бульйон, в тому ж бульйоні відварити всі овочі (очищені і нарізані довільними шматочками).
  • Курку дрібно порізати, овочі подрібнити блендером в пюре.
  • Овочеве пюре знову поставити на вогонь.
  • Натерти сир і засипати в каструльку, розплавити і перемішати.
  • Додати куряче м’ясо і подрібнену зелень, посолити і поперчити.
  • Зняти суп з вогню і добре перемішати.

Суп харчо з домашньої курки

Бульйон з домашньої курки завжди виходить більш наваристим, що надає супу більш насичений смак. Для цього рецепта підійде будь-яку частину курки на кісточці. Приправу для супу-харчо можна знайти в будь-якому супермаркеті, але навіть якщо такого не виявиться під рукою, смак страви особливо не постраждає.
Інгредієнти:

  • 250 г курки;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г рису;
  • 2 ст. л. приправи для харчо;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Курку і рис залити водою і відварити до готовності.
  • Вийняти курку з супу, відокремити м’ясо від кісток, дрібно порубати і повернути в каструлю.
  • Нарізати моркву кружечками, обсмажити на сковороді і додати до рису.
  • Окремо обсмажити подрібнений часник і зелений лук.
  • Додати на сковороду томатну пасту і трохи бульйону, згасити.
  • Перелити піджарку в загальну каструлю і варити ще 10 хвилин.
  • Суп посолити і поперчити за смаком, додати спеції для харчо, перешкодити і зняти з вогню.

Суп рисовий з куркою і грибами

Суп на перший погляд досить простий, але при цьому містить безліч поживних речовин, які цінуються в перших стравах. Гриби потрібно брати свіжі і обсмажувати їх на вершковому маслі. Готовий суп можна подати зі сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 мл курячого бульйону;
  • 250 г курки;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 цибулина;
  • 75 г рису;
  • 175 г грибів;
  • 1 щіпка червоного перцю;
  • 1 ч. л. перцю горошком;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Зварити бульйон, вийняти з нього м’ясо і остудити.
  • Рис промити, засипати в каструлю з бульйоном, довести до кипіння.
  • Бульйон посолити і поперчити, варити рис 40 хвилин на невеликому вогні.
  • Нарізати цибулю та гриби кубиками.
  • Розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити гриби з цибулею.
  • Дрібно нарізати курку і зелень, додати в суп.
  • Висипати в ту ж каструлю піджарку з грибів і цибулі.
  • Варити суп ще 5 хвилин, потім дати настоятися під закритою кришкою.

Гречаний суп з курки в мультиварці

Готувати супи в мультиварці дуже легко, незалежно від їх складу та рівня складності. Якщо хочеться знизити калорійність страви, досить просто не обсмажувати овочі перед готуванням. Для різноманітності можна додати в такий суп сосиски і зелений лук. Куряче м’ясо також підійде на кісточках.
Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи;
  • 500 г курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Порізати цибулю і курку кубиками, моркву натерти.
  • Викласти м’ясо з овочами в чашу мультиварки і обсмажити на рослинному маслі в режимі «Випічка».
  • Картоплю нарізати брусками і додати в каструльку.
  • Всипати туди ж гречану крупу, попередньо ретельно промивши її водою.
  • Посолити і поперчити страву за смаком, кинути в чашу лавровий лист.
  • Залити вміст мультиварки гарячою водою, готувати в режимі «Суп» 1 год.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з курки. Приємного апетиту!
Суп з курки – це одне з найпоширеніших перших страв, з яким придумано безліч смачних і корисних рецептів. Курячий бульйон не тільки дозволить швидко насититися, але також додасть сил і зміцнить імунітет. Перед тим, як приготувати такий суп для своїх близьких, прочитайте кілька корисних рекомендацій:

  • Для наваристого бульйону м’ясо потрібно брати на кісточці. Якщо ж використовується філе, його рекомендується трохи обсмажити разом з овочами;
  • Для дієтичного супу важливо постійно знімати з бульйону пінку, видаляючи зайвий жир;
  • Куряче м’ясо вариться до готовності приблизно 35-40 хвилин на невеликому вогні;
  • Заливати суп найкраще гарячою водою, так час приготування істотно знизиться;
  • Перед тим, як зварити, овочі обсмажують необов’язково, але оскільки смак супу буде більш насиченим.