Сирна запіканка без манки

Сирна запіканка без манки з яблуками в мультиварці

Така запіканка цілком може претендувати на звання повноцінного пирога. І смак, і аромат, і зовнішній вигляд готової випічки дозволять використовувати її і для домашнього чаювання, і для святкового столу. За рахунок приготування в мультиварці можна бути впевненими на 100%, що запіканка вийде рум’яної і дуже ніжною. Щоб запіканка була смачною і добре тримала форму, маргарин заздалегідь нагрівайте до кімнатної температури, а яйця, навпаки, використовуйте охолодженими.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 3 яблука;
  • 120 г маргарину;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 2 склянки борошна;
  • 100 г сметани;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 ½ склянки цукру.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти в глибоку миску, додати до неї півсклянки цукру і перемішати.
  • Додати в ту ж посуд розпушувач і розм’якшений маргарин розтерти тісто в крихту.
  • Весь залишився цукор збити з яйцями до однорідності, потім додати сир і сметану.
  • За допомогою блендера измельчить сир до однорідної консистенції.
  • Яблуко очистити і нарізати невеликими кубиками, змішати з сирною масою.
  • Додати в начинку корицю, ще раз ретельно перемішати.
  • Змастити маслом дно і стінки мультиварки, викласти більшу частину тіста (крихти).
  • Наступним шаром додати сир, розрівняти, присипати його залишками крихти.
  • Закрити кришку мультиварки і готувати сирну запіканку без манки в режимі «Випічка» 60 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати сирну запіканку без манки. Приємного апетиту!
Сирна запіканка без манки – це ще одна популярна різновид всіма улюбленого десерту. Доповнити ласощі можна найрізноманітнішими начинками, так що воно не приїсться домочадцям, навіть якщо починати з нього щоранку. Будь господині рано чи пізно знадобляться рецепти, корисні поради, як приготувати сирну запіканку без манки для всієї родини:

  • Чим більш дрібним буде сир, тим ніжніше запіканка вийде без манки. Якщо в сирі зустрічаються великі зерна, розімніть його виделкою або ж подрібніть за допомогою блендера;
  • Зробити сирну запіканку без манки більш соковитою допоможе додавання сметани, вершків, молока або вершкового масла. Хоча б один з цих інгредієнтів обов’язково слід додати до сиру, особливо якщо мова йде про знежиреному продукті;
  • Щоб знизити калорійність сирної запіканки без манки, використовуйте інгредієнти з мінімальним відсотком жирності, а також замініть пшеничне борошно рисової, а білий цукор – коричневим;
  • Використовуйте під час приготування сирної запіканки без манки незвичайні форми для випічки, щоб зробити десерт більш цікавим на вигляд. Також це блюдо можна відразу запекти порційно в силіконових формах для кексів. Вийде дуже красивий і апетитний сніданок або десерт для святкового столу.