Сирна запіканка без манки і яєць в духовці
Відсутність у цій сирній запіканці яєць дозволить її включити в вегетаріанське меню, а також трохи знизити калорійність страви. Зазвичай саме яєчні жовтки відповідають за апетитний відтінок запіканки, однак до складу цього рецепта входить куркума, яка також відмінно справляється з цим завданням. Солодощі додасть курага, тому цукру знадобиться зовсім небагато, але для ласунів можна збільшити його кількість. Дуже смачною вийде така сирна запіканка без манки і яєць з рисовим борошном.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 1/2 склянки борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 200 г сметани;
- 200 р кураги;
- 1/2 ч. л. куркуми;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. цукру;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
- Сир розтерти виделкою, змішати з оливковою олією і сметаною.
- Соду погасити оцтом і додати до сиру, слідом всипати просіяне борошно.
- Додати до решти інгредієнтів цукор, куркуму і трохи ваніліну, замісити тісто.
- Дати тісту відпочити 10-15 хвилин, а тим часом запарити у теплій воді курагу.
- М’яку курагу нарізати невеликими шматочками і змішати з сирною масою.
- Нагріти духовку до 180 градусів, сирну запіканку перекласти в змащену маслом форму.
- Готувати сирну запіканку без манки і яєць 45 хвилин.