Сирна запіканка без манки

Сирна запіканка без манки і яєць в духовці

Відсутність у цій сирній запіканці яєць дозволить її включити в вегетаріанське меню, а також трохи знизити калорійність страви. Зазвичай саме яєчні жовтки відповідають за апетитний відтінок запіканки, однак до складу цього рецепта входить куркума, яка також відмінно справляється з цим завданням. Солодощі додасть курага, тому цукру знадобиться зовсім небагато, але для ласунів можна збільшити його кількість. Дуже смачною вийде така сирна запіканка без манки і яєць з рисовим борошном.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1/2 склянки борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 200 г сметани;
  • 200 р кураги;
  • 1/2 ч. л. куркуми;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • Сир розтерти виделкою, змішати з оливковою олією і сметаною.
  • Соду погасити оцтом і додати до сиру, слідом всипати просіяне борошно.
  • Додати до решти інгредієнтів цукор, куркуму і трохи ваніліну, замісити тісто.
  • Дати тісту відпочити 10-15 хвилин, а тим часом запарити у теплій воді курагу.
  • М’яку курагу нарізати невеликими шматочками і змішати з сирною масою.
  • Нагріти духовку до 180 градусів, сирну запіканку перекласти в змащену маслом форму.
  • Готувати сирну запіканку без манки і яєць 45 хвилин.