Сирна запіканка без манки

Дієтична сирна запіканка без борошна і манки

І борошно, манна крупа – далеко не найкращі друзі стрункої фігури. Саме тому для дієтичного раціону краще приготувати сирну запіканку без додавання даних продуктів. Замість них потрібно додати зовсім трохи крохмалю. При цьому низька калорійність страви – це далеко не головне його достоїнство. Сирна запіканка без борошна і манки виходить дуже ніжною, повітряної і смачною. При бажанні можна зменшити або збільшити кількість цукру. Сир і сметана повинні бути з мінімальним відсотком жирності.
Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 60 г родзинок;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 7 ст. л. цукру;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Відокремити білки від жовтків і збити їх в густу пінку.
  • В окремій мисці змішати жовтки з сиром і сметаною.
  • В отриману сирну масу додати цукор, ванільний цукор і крохмаль, ще раз перемішати до повної однорідності.
  • Викласти до решти інгредієнтів білки і дуже акуратно все перемішати.
  • Ізюм замочити в теплій воді на 10 хвилин, потім промити і обсушити.
  • Додати сухофрукти в запіканку і рівномірно розподілити їх по всьому тесту.
  • Форму для випічки вистелити пекарської промасленим папером.
  • Перекласти сирне тісто у форму, розрівняти.
  • Випікати сирну запіканку без манки і борошна в духовці при 180 градусах 40 хвилин.