Салат з сухариками, сиром і кукурудзою
Цей салат виходить не тільки смачним, але і дуже сонячним за рахунок кукурудзи і твердого сиру. Важливо, щоб перед приготуванням з кукурудзи скла вся зайва рідина. Для цього потрібно не тільки витягти її з банки, але і залишити на деякий час в друшляку. Салат можна трохи поперчити за смаком.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 200 г батона;
- 200 г твердого сиру;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Батон нарізати кубиками, викласти на деко і підсушити в добре розігрітій духовці 10 хвилин.
- Філе відварити в підсоленій воді до готовності, остудити.
- М’ясо і сир нарізати невеликими кубиками і викласти в салатник.
- Додати кукурудзу і сухарики, посолити і заправити салат майонезом.
Смачний салат з сухариками і шинкою
Ситний, красивий і апетитний салат, який ідеально підійде для зустрічі гостей. Дуже виграшно виглядає це блюдо, розкладене порційно “вежі” у спеціальних металевих формах. Сухарики краще вибрати житні з нейтральним смаком, або ж приготувати їх самостійно в духовці.
Інгредієнти:
- 200 г шинки;
- 150 г сухариків;
- 150 майонезу;
- 150 г консервованого горошку;
- 3 маринованих огірка;
- 3 яйця;
- 30 г зелені;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і натерти на тертці.
- До яйцям додати трохи солі і майонезу, перешкодити.
- Нарізати дрібними кубиками огірки і шинку.
- Шинку перемішати з майонезом.
- Окремо заправити майонезом сухарики і зелений горошок.
- Викласти салат шарами: сухарики, зелений горошок, шинка, мариновані огірки, варені яйця.
- Зверху прикрасити страву зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з сухариками. Приємного апетиту!
Салат з сухариками – це оригінальна і не складна в приготуванні закуска, яка може замінити основне блюдо, або ж стати хорошим доповненням столу. Це блюдо можна урізноманітнити практично будь-якими інгредієнтами на свій смак. Як приготувати смачний салат в усіх її інтерпретаціях, підкажуть поради від досвідчених кулінарів:
- Якщо ви готуєте сухарики самостійно, обов’язково збризніть їх невеликою кількістю води, інакше хліб пересушити. Для оригінального смаку можна замінити воду рослинним маслом з додаванням часнику;
- Якщо ви вирішили використовувати для салату покупні сухарики з добавками, його можна не солити, або істотно зменшити кількість солі;
- Готувати сухарики в духовці необхідно не більше 10 хвилин. При бажанні до них можна додати приправу;
- Для приготування сухарів в духовці ніяке масло використовувати не потрібно. Якщо ж смажити хліб на сковороді, краще скористатися вершковим;
- Найкраще сухарики додавати в салат перед безпосередньою подачею на стіл. Так вони залишаться хрусткими;
- Покупні сухарики важливо вибирати з тим смаком, який і так вже є в салаті. Наприклад, для курячого салату абсолютно не підійдуть сухарики з шинкою і т. д.