Салат з сухариками

Салат з сухариками, сиром і кукурудзою

Цей салат виходить не тільки смачним, але і дуже сонячним за рахунок кукурудзи і твердого сиру. Важливо, щоб перед приготуванням з кукурудзи скла вся зайва рідина. Для цього потрібно не тільки витягти її з банки, але і залишити на деякий час в друшляку. Салат можна трохи поперчити за смаком.
Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 200 г батона;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Батон нарізати кубиками, викласти на деко і підсушити в добре розігрітій духовці 10 хвилин.
  • Філе відварити в підсоленій воді до готовності, остудити.
  • М’ясо і сир нарізати невеликими кубиками і викласти в салатник.
  • Додати кукурудзу і сухарики, посолити і заправити салат майонезом.

Смачний салат з сухариками і шинкою

Ситний, красивий і апетитний салат, який ідеально підійде для зустрічі гостей. Дуже виграшно виглядає це блюдо, розкладене порційно “вежі” у спеціальних металевих формах. Сухарики краще вибрати житні з нейтральним смаком, або ж приготувати їх самостійно в духовці.
Інгредієнти:

  • 200 г шинки;
  • 150 г сухариків;
  • 150 майонезу;
  • 150 г консервованого горошку;
  • 3 маринованих огірка;
  • 3 яйця;
  • 30 г зелені;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Яйця відварити, остудити і натерти на тертці.
  • До яйцям додати трохи солі і майонезу, перешкодити.
  • Нарізати дрібними кубиками огірки і шинку.
  • Шинку перемішати з майонезом.
  • Окремо заправити майонезом сухарики і зелений горошок.
  • Викласти салат шарами: сухарики, зелений горошок, шинка, мариновані огірки, варені яйця.
  • Зверху прикрасити страву зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з сухариками. Приємного апетиту!
Салат з сухариками – це оригінальна і не складна в приготуванні закуска, яка може замінити основне блюдо, або ж стати хорошим доповненням столу. Це блюдо можна урізноманітнити практично будь-якими інгредієнтами на свій смак. Як приготувати смачний салат в усіх її інтерпретаціях, підкажуть поради від досвідчених кулінарів:

  • Якщо ви готуєте сухарики самостійно, обов’язково збризніть їх невеликою кількістю води, інакше хліб пересушити. Для оригінального смаку можна замінити воду рослинним маслом з додаванням часнику;
  • Якщо ви вирішили використовувати для салату покупні сухарики з добавками, його можна не солити, або істотно зменшити кількість солі;
  • Готувати сухарики в духовці необхідно не більше 10 хвилин. При бажанні до них можна додати приправу;
  • Для приготування сухарів в духовці ніяке масло використовувати не потрібно. Якщо ж смажити хліб на сковороді, краще скористатися вершковим;
  • Найкраще сухарики додавати в салат перед безпосередньою подачею на стіл. Так вони залишаться хрусткими;
  • Покупні сухарики важливо вибирати з тим смаком, який і так вже є в салаті. Наприклад, для курячого салату абсолютно не підійдуть сухарики з шинкою і т. д.