Салат з консервованим тунцем

Салат з консервованим тунцем, рисом і кукурудзою

Такий салат по ситності може конкурувати з будь-яким другим блюдом, так що можна сміливо готувати цю закуску для сімейного обіду. Поєднання продуктів, запропоноване в цьому рецепті, трохи урізноманітнює повсякденний раціон і обов’язково сподобається домочадцям. Готується все дуже просто і без зайвих витрат. Головне зробити розсипчастим рис – для цього просто потрібно дотримати пропорцію, і додати до нього рівно в два рази більше води.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованого тунця;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 2 яйця;
  • 100 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 100 г майонезу;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Добре промити рис, викласти його в каструльку і залити водою.
  • Додати до рису трохи солі і варити до готовності (приблизно 20 хвилин), потім дати охолонути.
  • Зварити яйця круто, остудити, почистити, нарізати кубиками.
  • Дрібно нарізати цибулю, консервованого тунця розім’яти виделкою.
  • З кукурудзи злити рідину і висипати її в глибоку салатницю, додати всі інші підготовлені інгредієнти.
  • Салат трохи посолити і поперчити, посипати свіжої подрібненої зеленню.
  • Заправити все майонезом і добре перемішати, дати салату з консервованим тунцем і рисом трохи настоятися.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з консервованим тунцем. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем ‒ це проста рибна закуска, яку можна перетворити в справжній кулінарний шедевр без зайвих грошових і часових витрат. Правильно підібрані інгредієнти і талановите оформлення дозволять зробити цікаве блюдо для свята. Перед тим як готувати салат з консервованим тунцем, краще уважно прочитати рецепти і наступні рекомендації від досвідчених кулінарів:

  • Якщо ви хочете знизити калорійність салату з консервованим тунцем, вибирайте рибку у власному соку. З додаванням олії значно збільшується кількість жиру, який потрапить в салат. До того ж, рідко виробники використовують якісне масло, відповідно, в ньому немає ніяких корисних поживних речовин;
  • На жаль, консервований тунець – це один з тих продуктів, який найчастіше намагаються підробити. Якісні консерви можна відрізнити по наявності інформації про продукт безпосередньо на баночці. Там повинні бути вказані термін придатності, асортиментний знак, дата виготовлення;
  • Найкраще взяти консервованого тунця, у складі якого значиться тільки сама риба і сіль. Будь-які інші інгредієнти – це вже привід замислитися про смакових якостях і якості продукту;
  • Щоб зробити салат з консервованим тунцем ще цікавіше і корисніше, можна додати до нього сухарики з житнього хліба або кедрові горішки;
  • Можна подати салат з консервованого тунця на грінках або тостах. Вийде оригінальна закуска для святкового меню.