Дієтичний салат з консервованим тунцем і пекінською капустою
Тунець сам по собі вважається дієтичним продуктом і навіть допомагає в боротьбі із зайвою вагою за рахунок багатого мінерального складу. Помідори, огірки і капуста пекінська також не додадуть зайвих калорій. Замість жирного майонезу в цьому рецепті заправкою служить оливкову олію і лимонний сік. У підсумку виходить легка, але в той же час поживна закуска на кожен день. При бажанні помідори черрі можна замінити звичайними салатними, але тоді нарізати їх треба невеликими кубиками.
Інгредієнти:
- 1 банку консервованого тунця;
- ½ Качана пекінської капусти
- ½ Лимона;
- 8 помідорів чері;
- 2 огірка;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г нежирного твердого сиру;
- Оливкова олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Капусту тонко нашаткувати, помідори розрізати на 4 частини, огірок нарізати кубиками.
- Тунець дістати з баночки і розмити виделкою, змішати рибку з іншими інгредієнтами.
- У блендері змішати оливкову олію, лимонний сік і часник, подрібнити до однорідності.
- Викласти салат з консервованим тунцем і пекінською капустою на тарілку гіркою.
- Полити салат отриманої заправкою, посипати тертим сиром, посолити і поперчити, ще раз обережно перемішати.