Салат з консервованим тунцем

Дієтичний салат з консервованим тунцем і пекінською капустою

Тунець сам по собі вважається дієтичним продуктом і навіть допомагає в боротьбі із зайвою вагою за рахунок багатого мінерального складу. Помідори, огірки і капуста пекінська також не додадуть зайвих калорій. Замість жирного майонезу в цьому рецепті заправкою служить оливкову олію і лимонний сік. У підсумку виходить легка, але в той же час поживна закуска на кожен день. При бажанні помідори черрі можна замінити звичайними салатними, але тоді нарізати їх треба невеликими кубиками.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованого тунця;
  • ½ Качана пекінської капусти
  • ½ Лимона;
  • 8 помідорів чері;
  • 2 огірка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г нежирного твердого сиру;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Капусту тонко нашаткувати, помідори розрізати на 4 частини, огірок нарізати кубиками.
  • Тунець дістати з баночки і розмити виделкою, змішати рибку з іншими інгредієнтами.
  • У блендері змішати оливкову олію, лимонний сік і часник, подрібнити до однорідності.
  • Викласти салат з консервованим тунцем і пекінською капустою на тарілку гіркою.
  • Полити салат отриманої заправкою, посипати тертим сиром, посолити і поперчити, ще раз обережно перемішати.