Салат з консервованим тунцем

Простий листковий салат з консервованим тунцем

Навряд чи знайдеться хоча б одна господиня, яка ніколи не готувала усіма улюблену «Мімозу». Зазвичай в неї кладуть найпростіші консерви – сайру або сардину. З тунцем ж цей салат стане більш вишуканим і ніжним на смак. За рахунок красивого оформлення та своїх поживних властивостей така «Мімоза» відмінно підійде для частування гостей під час святкового застілля. Щоб салат був більш пишним, краще терти і різати всі інгредієнти одразу в тарілочку для подачі. Окремим шаром можна додати твердий сир.
Інгредієнти:

  • 2 банки консервованого тунця;
  • 1 цибулина;
  • 5 яєць;
  • 2 картоплини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 моркви;
  • 200 г майонезу;
  • 20 г кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву, яйця і картоплю відварити до готовності.
  • Дістати тунця з банки і на плоскій тарілці добре розім’яти виделкою.
  • До рибі додати 2 ложки майонезу, трохи чорного перцю і ріпчасту цибулю.
  • При необхідності трохи досолити тунця, все перемішати.
  • Яйця остудити, почистити, білки відокремити від жовтків, натерти і ті, й інші на тертці в різні ємності.
  • Морква також почистити, натерти на крупній тертці.
  • Змішати морква з невеликою кількістю майонезу, сіллю, перцем і подрібненим часником.
  • На тертці натерти відварну картоплю, також приправити його сіллю і перцем, змішати з майонезом і подрібненою зеленню.
  • Викласти салат в глибоку салатницю в наступному порядку: тунець, картопля, морква, білки, жовтки.
  • Всі шари салату, крім останнього, змащувати майонезом і акуратно розрівнювати тильною стороною ложки.
  • Залишити салат «Мімозу» з консервованим тунцем на півгодини в холодильнику.