Простий листковий салат з консервованим тунцем
Навряд чи знайдеться хоча б одна господиня, яка ніколи не готувала усіма улюблену «Мімозу». Зазвичай в неї кладуть найпростіші консерви – сайру або сардину. З тунцем ж цей салат стане більш вишуканим і ніжним на смак. За рахунок красивого оформлення та своїх поживних властивостей така «Мімоза» відмінно підійде для частування гостей під час святкового застілля. Щоб салат був більш пишним, краще терти і різати всі інгредієнти одразу в тарілочку для подачі. Окремим шаром можна додати твердий сир.
Інгредієнти:
- 2 банки консервованого тунця;
- 1 цибулина;
- 5 яєць;
- 2 картоплини;
- 3 зубчики часнику;
- 2 моркви;
- 200 г майонезу;
- 20 г кропу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву, яйця і картоплю відварити до готовності.
- Дістати тунця з банки і на плоскій тарілці добре розім’яти виделкою.
- До рибі додати 2 ложки майонезу, трохи чорного перцю і ріпчасту цибулю.
- При необхідності трохи досолити тунця, все перемішати.
- Яйця остудити, почистити, білки відокремити від жовтків, натерти і ті, й інші на тертці в різні ємності.
- Морква також почистити, натерти на крупній тертці.
- Змішати морква з невеликою кількістю майонезу, сіллю, перцем і подрібненим часником.
- На тертці натерти відварну картоплю, також приправити його сіллю і перцем, змішати з майонезом і подрібненою зеленню.
- Викласти салат в глибоку салатницю в наступному порядку: тунець, картопля, морква, білки, жовтки.
- Всі шари салату, крім останнього, змащувати майонезом і акуратно розрівнювати тильною стороною ложки.
- Залишити салат «Мімозу» з консервованим тунцем на півгодини в холодильнику.