Пісочний пиріг з сиром

Пісочний пиріг з сиром – це ситний і корисний десерт. Можна спекти його в мультиварці або в духовці, експериментуючи і з начинкою, і з оформленням. Пісочне тісто також можна приготувати по-різному, дотримуючись лише основні принципи. Воно виходить солодким і повітряним, з ним легко і приємно працювати.
Пісочне тісто для пирога з сиром – це суміш вершкового масла з пшеничного борошном, яйцями і цукром. Також нерідко замінюють масло маргарином або спредом. Смак і консистенція тіста від цього практично не змінюється. Також можна додати соду або розпушувач для пухкої випічки і трохи ванілі для пряного аромату. Існує рецепт пісного пісочного тіста, коли тваринні жири замінюють рослинним маслом і виключають зі складу яйця.
Пісочний пиріг з сиром вийде сухуватим, якщо начинку додати в чистому вигляді. Щоб зробити її соковитою, додають до сиру сметану, яйця, масло, вершки та ін. Можна кардинально поміняти смак пирога, якщо доповнити начинку ягодами, фруктами, джемом або варенням. Також відмінно підійде курага, цукати, родзинки, згущене молоко.
Перед тим як готувати пиріг з сиром, пісочне тісто ненадовго залишають у холодильнику. Так воно перестає бути липким, дуже легко розподіляється за формою дека навіть без використання качалки! Можна зробити повністю закритий пиріг або ж тертий. Крім того, поверх начинки часто викладають візерунки з пісочного тіста. Відкриті пироги з сиром також користуються популярністю у кулінарів і ласунів.
Пісочний пиріг з сиром остуджують перед подачею. Деяким він подобається в теплому вигляді, інші ж воліють холодний десерт. Обов’язково потрібно доповнити ласощі чашкою чаю.

Пиріг з пісочного тіста з сиром і варенням

Пісочний пиріг з сиром і варенням зазвичай готують за особливою технологією. Половину тіста використовують для низу випічки, а другу труть на тертці поверх начинки. Виходить дуже цікавий вид десерту. Смак буде залежати від обраного варення. Можна також взяти повидло або джем. Головне, щоб вони не були рідкими, інакше начинка може потекти і зіпсувати частування. Правильне пісочне тісто не повинно липнути до рук. Якщо з’явиться необхідність, потрібно додати ще трохи борошна.
Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 5 яєць;
  • 200 г маргарину;
  • 300 г густого варення;
  • 250 г сиру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 7 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • В розтоплений маргарин висипати 4 ложки цукру і вбити 2 яйця, перемішати.
  • Змішати борошно з розпушувачем і ванільним цукром, ввести її невеликими порціями в масляну суміш.
  • Замісити тісто і розділити його на три рівні частини, дві з них покласти в морозилку.
  • Сир перемішати у блендері з цукром і яйцями до однорідності.
  • Змастити маслом форму для випічки і руками розтягнути по ній ту частину тесту, яка не потрапила в морозилку.
  • Зробити з тіста бортики і покрити корж варенням.
  • Поверх варення натерти на тертці ще одну частину тіста, потім покрити її сирною начинкою.
  • Натерти останній шматочок тіста і поставити пиріг в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Випікати пісочний пиріг з сиром і варенням 25 хвилин.
  • Готовий пиріг відразу розрізати на порційні шматочки, потім залишити остигати.

Пісочний пиріг з сиром та ягодами в мультиварці

Цей пісочний пиріг з сиром можна доповнити не тільки смородиною, але і будь-якими іншими ягодами упереміш. Також підійдуть вишні. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх необов’язково. Щоб вони не дали занадто багато соку і пиріг не «поплив», посипте їх невеликою кількістю крохмалю. Сир для приготування пісочного пирога в мультиварці краще вибрати жирний, без великих зерен. Щоб акуратно дістати випічку з мультиварки, встановіть насадку для страв на пару і переверніть чашу. Потім накрийте дно пирога плоским стравою і ще раз переверніть.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 500 г сиру;
  • 300 г смородини;
  • 100 г сметани;
  • 2 г ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Одне яйце злегка збити з трьома ложками цукру.
  • Додати розтоплене масло і ванілін, ще раз перемішати.
  • Поступово ввести муку, замісити тісто і прибрати його в холодильник на півгодини.
  • У чашу блендера викласти сир, сметану і решту 2 яйця, подрібнити до однорідності.
  • Тісто дістати з холодильника. Змастити чашу мультиварки.
  • Викласти тісто, руками розподілити його по дну чаші і зробити бортики.
  • Вилити поверх пісочного тіста сирну начинку, зверху рівномірно розподілити смородину.
  • Готувати пісочний пиріг з сиром та ягодами 1 годину в режимі «Випічка».
  • Дати пирогу повністю охолонути, відкривши кришку мультиварки.

Тепер ви знаєте, як готувати пісочний пиріг з сиром. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з сиром – домашній десерт на всі часи. У ньому поєднується ніжна консистенція, приємний кисло-солодкий смак і апетитний вигляд. Якщо один раз зрозуміти, як приготувати пісочний пиріг з сиром, можна буде робити цей десерт і в будні, і в свята. Для цього початківцям кулінарам знадобляться наступні рекомендації:

  • Перед тим як пекти пісочний пиріг з сиром в духовці або мультиварці, дайте тісту постояти в холодильнику хоча б 20-30 хвилин;
  • Якщо ви використовуєте для випічки нежирний сир, додайте до нього трохи вершкового масла і побільше сметани, інакше випічка буде сухою;
  • Для смачного пісочного тіста краще не шкодувати масла або маргарину. Їх можна розтопити, але краще просто нагріти до кімнатної температури і перемішати з борошном і цукром. А ось інші інгредієнти рекомендується брати холодними;
  • Пісочне тісто любить прохолоду, тому краще готувати його в добре провітрюваному приміщенні і не залишати біля джерел тепла.