Морквяні котлети для дітей в мультиварці
Важко уявити собі більш просте і в той же час корисне блюдо, ніж морквяні котлети. Солодкий смак і ніжна консистенція з легкістю приваблюють дітей, а овочева складова позитивно впливає на організм, що росте. Щоб котлетки вийшли з золотистою скоринкою, перед тим, як готувати, можна обваляти їх у манки або борошні.
Інгредієнти:
- 500 г моркви;
- 50 мл молока;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Моркву почистити, промити, натерти.
- У чашу мультиварки залити розтоплене вершкове масло, включити режим «Випічка».
- Викласти моркву і готувати 20 хвилин.
- Змішати в окремій ємності цукор, сіль, манну крупу і молоко.
- Залити отриману суміш у каструлю, перемкнути режим «Гасіння» і готувати 10 хвилин.
- Перекласти вміст мультиварки в тарілку і дати охолонути.
- Змішати остиглу масу з яйцем, зробити котлетки і повернути їх в каструльку мультиварки.
- Обсмажити котлети в режимі «Випічка» по 10 хвилин з кожного боку.
Тепер ви знаєте, як готувати морквяні котлети. Приємного апетиту!
Морквяні котлети – улюблене блюдо у всіх, хто віддає перевагу не тільки смачну, але й здорову їжу. Особливу увагу на ці рецепти потрібно звернути мама маленьких дітей. Щоб зберегти і вітаміни, і смак, потрібно слідувати декільком простим правилам, як робити морквяні котлети:
- Перед тим, як приготувати котлети, моркву потрібно відварити. Для цього підійде і звичайна вода, але для більш ніжного смаку рекомендується використовувати молоко або вершки;
- Чим дрібніше ви натрете моркву, тим більш цілісний вигляд будуть мати готові котлети;
- Важливо не пересушити котлети під час смаження. Якщо для приготування ви використовуєте сковороду, смажити котлету з кожного боку потрібно не більше 1 хвилини, потім перевертати;
- Про те, що котлети готові, свідчить золотава скоринка і відсутність зайвої рідини;
- Якщо вас хвилює питання, як зробити котлети без скоринки, просто не накривайте їх кришкою під час смаження.