Морквяні котлети

Морквяні котлети для дітей в мультиварці

Важко уявити собі більш просте і в той же час корисне блюдо, ніж морквяні котлети. Солодкий смак і ніжна консистенція з легкістю приваблюють дітей, а овочева складова позитивно впливає на організм, що росте. Щоб котлетки вийшли з золотистою скоринкою, перед тим, як готувати, можна обваляти їх у манки або борошні.
Інгредієнти:

  • 500 г моркви;
  • 50 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Моркву почистити, промити, натерти.
  • У чашу мультиварки залити розтоплене вершкове масло, включити режим «Випічка».
  • Викласти моркву і готувати 20 хвилин.
  • Змішати в окремій ємності цукор, сіль, манну крупу і молоко.
  • Залити отриману суміш у каструлю, перемкнути режим «Гасіння» і готувати 10 хвилин.
  • Перекласти вміст мультиварки в тарілку і дати охолонути.
  • Змішати остиглу масу з яйцем, зробити котлетки і повернути їх в каструльку мультиварки.
  • Обсмажити котлети в режимі «Випічка» по 10 хвилин з кожного боку.

Тепер ви знаєте, як готувати морквяні котлети. Приємного апетиту!
Морквяні котлети – улюблене блюдо у всіх, хто віддає перевагу не тільки смачну, але й здорову їжу. Особливу увагу на ці рецепти потрібно звернути мама маленьких дітей. Щоб зберегти і вітаміни, і смак, потрібно слідувати декільком простим правилам, як робити морквяні котлети:

  • Перед тим, як приготувати котлети, моркву потрібно відварити. Для цього підійде і звичайна вода, але для більш ніжного смаку рекомендується використовувати молоко або вершки;
  • Чим дрібніше ви натрете моркву, тим більш цілісний вигляд будуть мати готові котлети;
  • Важливо не пересушити котлети під час смаження. Якщо для приготування ви використовуєте сковороду, смажити котлету з кожного боку потрібно не більше 1 хвилини, потім перевертати;
  • Про те, що котлети готові, свідчить золотава скоринка і відсутність зайвої рідини;
  • Якщо вас хвилює питання, як зробити котлети без скоринки, просто не накривайте їх кришкою під час смаження.