Морквяні котлети на пару з манкою
Просте, корисне, дієтичне блюдо для всієї родини, починаючи з самих маленьких діток. Смак у котлеток виходить солодкуватий, але не нудотним. Якщо під рукою виявиться пароварка, необхідно вибрати режим з найбільшим пароутворенням, а час приготування скоротити до 20 хвилин.
Інгредієнти:
- 600 г моркви;
- 4 ст. л. манної крупи;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 щіпка солі;
- 1 яйце;
- 125 мл молока;
- 30 г вершкового масла;
- 4 ст. л. панірувальних сухарів.
Спосіб приготування:
- Помити і моркву очистити, натерти на тертці з великими зубцями.
- У каструльці змішати молоко, цукор, вершкове масло і сіль.
- Додати моркву, тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
- Всипати в каструльку манну крупу, продовжувати гасіння ще 5 хвилин.
- Дати моркви охолонути, потім вбити яйце і перешкодити.
- Зліпити котлети, обкачати в панірувальних сухарях.
- У каструлі закип’ятити воду, зверху встановити друшляк і викласти в нього котлети.
- Готувати 35 хвилин.