Морквяні котлети

Морквяні котлети на пару з манкою

Просте, корисне, дієтичне блюдо для всієї родини, починаючи з самих маленьких діток. Смак у котлеток виходить солодкуватий, але не нудотним. Якщо під рукою виявиться пароварка, необхідно вибрати режим з найбільшим пароутворенням, а час приготування скоротити до 20 хвилин.
Інгредієнти:

  • 600 г моркви;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 яйце;
  • 125 мл молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів.

Спосіб приготування:

  • Помити і моркву очистити, натерти на тертці з великими зубцями.
  • У каструльці змішати молоко, цукор, вершкове масло і сіль.
  • Додати моркву, тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
  • Всипати в каструльку манну крупу, продовжувати гасіння ще 5 хвилин.
  • Дати моркви охолонути, потім вбити яйце і перешкодити.
  • Зліпити котлети, обкачати в панірувальних сухарях.
  • У каструлі закип’ятити воду, зверху встановити друшляк і викласти в нього котлети.
  • Готувати 35 хвилин.