Морквяні котлети

Морквяні котлети з сиром в духовці

Відмінна альтернатива сирників. З додаванням сиру, котлети стають ще більш поживними і корисними. Якщо сирки солодкі, можна цукор не додавати. При бажанні їх можна замінити звичайним сиром, тоді слід злегка підсолодити котлети. Курагу можна виключити з рецепту, або ж замінити родзинками.
Інгредієнти:

  • 500 г моркви;
  • 2 солодких сирка;
  • 2 яйця;
  • 150 г манної крупи;
  • 50 г кураги.

Спосіб приготування:

  • Моркву відварити, очистити від шкірки і дрібно натерти.
  • Курагу дрібно нарізати.
  • В об’ємній тарілці змішати моркву, курагу, сир, яйця і 100 г манки.
  • Масу ретельно вимісити до однорідності.
  • Решту манну крупу висипати на тарілку.
  • Зліпити котлети, обваляти в манці і викласти на деко.
  • Розігріти духовку до 180 градусів і запікати морквяні котлети 30 хвилин.