Салат з капусти з морквою по-корейськи
Фото салату з капусти з морквою по-корейськи
Салат відмінно підходить до багатьох других страв, але і стане відмінним варіантом самостійної закуски. Яскравий, з насиченим смаком, корисний, низькокалорійний, цей салат, до всього іншого, має тривалий термін зберігання. Білокачанну капусту при бажанні можна замінити на пекінську.
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста — 2 кг;
- Морква — 4-5 шт. великого розміру;
- Часник — 2 головки;
- Цукор — 150 г;
- Вода — 1 л;
- Масло рослинне — 200 г;
- Перець червоний — 0,5 ч. л.;
- Лавровий лист — 3 шт.;
- Перець горошком — 6 шт.;
- Сіль — 2 ст. л.;
- Оцет — ¼ ст. (9 %);
Коріандр, кмин — 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Капусту і моркву промиваємо, У капусти видаляємо верхні листи, тонко шаткуємо.
- Моркву очищаємо, натираємо довжиною соломкою. Часник подрібнюємо.
- Овочі складаємо в глибоку миску, добре перемішуємо, перекладаємо в банки об’ємом 0,5 л.
- Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, спеції. Доводимо до кипіння, вливаємо олію і оцет.
- Гарячим маринадом заливаємо поміщені в банки овочі, закриваємо кришками, залишаємо до повного охолодження, потім поміщаємо в холодильник або інше місце для зберігання.
- Подаємо в якості салату в холодному вигляді.
Тепер ви знаєте, як готувати морквою по-корейськи. Приємного апетиту!
Рецептів корейської моркви існує величезна кількість. І як самостійний інгредієнт цей продукт досить популярний: його люблять додавати в різні салати і холодні закуски. Якщо після вивчення рецептів у вас залишилися питання, то досвідчені кулінари розкажуть, як смачно приготувати моркву по-корейськи:
- Маринувати можна не тільки моркву. Чудові закуски виходять з буряка і капусти. Для маринування використовують спеціальні приправи, які призначені саме для таких страв і продаються в магазині.
- У моркву по-корейськи можна додавати різні продукти: кальмари, відварне м’ясо, цибулю і навіть сиру рибу. Нарізана невеликими тонкими скибочками, вона чудово замаринується разом з морквою.
- Приготувати моркву по-корейськи можна в домашніх умовах. На 0,5 кг моркви потрібно: 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. паприки і каррі, 1 ч. л. коріандру, 4 зубчики часнику, 6 ст. л. олії, 2 ст. л. оцту (9 %). Моркву натирають, додають сіль, цукор, спеції. Масло нагрівається, виливають на моркву, перемішують, додають часник і оцет. Залишають у холодильнику (4 год). Так само готується буряк по-корейськи, тільки цукор з рецепту в цьому випадку слід виключити.
- В якості прянощів можна використовувати свіжу кинзу, вона додасть страві додаткову пікантність. Додавати її слід безпосередньо перед подачею.
- Для приготування закуски слід вибирати соковиті і свіжі коренеплоди, тоді морква вийде з правильним смаком і не буде сухий.
- Після натирання моркви її слід добре віджати. В іншому випадку страва вийде дуже водянистим.
- Соняшникова олія можна замінити на кукурудзяна, оливкова або бавовняне. До речі, останнім традиційно використовують корейці.
- Коріандр краще не молоти, а розчавити за допомогою великого ножа. Так пряність дасть більш насичений смак.
- Морква по-корейськи ідеально підходить до м’ясних страв. Подавайте її, прикрасивши свіжою зеленню.