Морква по-корейськи

Морква по-корейськи на зиму в домашніх умовах

Фото моркви по-корейськи на зиму в домашніх умовах

За цим рецептом легко заготовити корисну моркву на зиму. Знадобиться спеціальна терка, яка дозволить натерти моркву на довгу соломку. Використовуйте цю яскраву овочеву заготівлю в якості самостійного блюда або одного з інгредієнтів, наприклад, для салатів.
Інгредієнти:

  • Морква — 1 кг;
  • Вода — 0,5 л;
  • Часник — 1 головка;
  • Червоний гострий перець — 1 шт.;
  • Коріандр, каррі, імбир — по 0,5 ч. л. кожної спеції;
  • Цукор — 6 ст. л.;
  • Сіль — за смаком;
  • Масло рослинне — 100 мл;
  • Оцет — 3 ст. л. (9 %).

Спосіб приготування:

  • Моркву натираємо на спеціальній тертці, можна скористатися комбайном. Складаємо в глибоку миску.
  • Часник очищаємо, подрібнюємо, додаємо до моркви.
  • Перець нарізаємо на шматочки середнього розміру, розкладаємо по стерильним банкам.
  • У банки щільно укладаємо моркву з часником.
  • Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, спеції, олію і оцет, доводимо до кипіння.
  • Розкладену в банках морква заливаємо гарячим маринадом, закриваємо кришками, закатуємо.
  • Банки перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою, залишаємо до повного охолодження, потім поміщаємо в місце для зберігання.
  • Морква використовуємо в якості самостійної закуски і як інгредієнт для салатів та інших страв.