Морква по-корейськи на зиму в домашніх умовах
Фото моркви по-корейськи на зиму в домашніх умовах
За цим рецептом легко заготовити корисну моркву на зиму. Знадобиться спеціальна терка, яка дозволить натерти моркву на довгу соломку. Використовуйте цю яскраву овочеву заготівлю в якості самостійного блюда або одного з інгредієнтів, наприклад, для салатів.
Інгредієнти:
- Морква — 1 кг;
- Вода — 0,5 л;
- Часник — 1 головка;
- Червоний гострий перець — 1 шт.;
- Коріандр, каррі, імбир — по 0,5 ч. л. кожної спеції;
- Цукор — 6 ст. л.;
- Сіль — за смаком;
- Масло рослинне — 100 мл;
- Оцет — 3 ст. л. (9 %).
Спосіб приготування:
- Моркву натираємо на спеціальній тертці, можна скористатися комбайном. Складаємо в глибоку миску.
- Часник очищаємо, подрібнюємо, додаємо до моркви.
- Перець нарізаємо на шматочки середнього розміру, розкладаємо по стерильним банкам.
- У банки щільно укладаємо моркву з часником.
- Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, спеції, олію і оцет, доводимо до кипіння.
- Розкладену в банках морква заливаємо гарячим маринадом, закриваємо кришками, закатуємо.
- Банки перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою, залишаємо до повного охолодження, потім поміщаємо в місце для зберігання.
- Морква використовуємо в якості самостійної закуски і як інгредієнт для салатів та інших страв.