Класична збірна м'ясна солянка

Класична збірна м’ясна солянка – це не просте перше блюдо, а справжній кулінарний шедевр, який потребує досить багато різних інгредієнтів, але в підсумку його смак не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Незважаючи на багатий склад, готується все дуже просто, так що нічого не заважає порадувати близьких новим рецептом. Його варіантів придумано ціле безліч, тому зовсім не обов’язково бігти в магазин за продуктами, можливо, все необхідне знайдеться і у вашому холодильнику.
Класична збірна солянка передбачає використання трьох різних видів м’яса. Це можуть бути будь-які копченості, філе і різні ковбасні вироби, включаючи сосиски, сардельки, балик і всі види ковбаси. Їх у супі доповнюють свіжі овочі, солоні огірки, маслини, томатна паста, зелень і ароматні приправи. Також одним з необхідних інгредієнтів є лимон, який надаєте страві пікантну кислинку.
Готувати класичну солянку можна на звичайній воді, але більш насичений смак вийде з використанням м’ясного бульйону. Також рекомендується додати в суп прянощі. Наприклад, сушену зелень і суміш різних мелених перців.
Подають збірну солянку гарячої, додаючи в тарілку ложечку сметани і прикрашаючи блюдо часточками лимона і маслинами. Також відмінним доповненням стане свіжий білий хліб або пампушки. Важливо пам’ятати, що страва виходить досить калорійним, тому тим, хто стежить за своєю фігурою, краще не занадто захоплюватися ароматним напоєм.

Смачна класична збірна м’ясна солянка в мультиварці

Якщо з якоїсь причини у вас немає можливості приготувати солянку на плиті, можете сміливо використовувати мультиварку. Смак страви від цього анітрошки не постраждає. При цьому ви завжди можете встановити потрібну програму і займатися своїми справами. Обов’язково візьміть три різних види копченостей. Підійде куряча грудка, шинку, мисливські ковбаски, балик, ковбаса салямі та ін.
Інгредієнти:

  • 500 г копченостей;
  • 6 солоних огірків;
  • 4 часточки лимона;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 цибулина;
  • 5 картоплин;
  • 2 ст. л. маслин;
  • 30 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Дрібно порізати цибулю, змастити чашу мультиварки, включити режим «Випічка».
  • Викласти цибулю в чашу і смажити 5-7 хвилин.
  • Нарізати копченості соломкою або невеликими кубиками, додати до цибулі.
  • Заправити вміст мультиварки томатною пастою, перемішати.
  • Нарізати кубиками картоплю і засипати в чашу через 10 хвилин.
  • Залити в каструлю воду до самої верхньої смужки.
  • Натерти на дрібній тертці огірки, додати в суп ще через 10 хвилин.
  • Туди ж кинути лаврові листочки і готувати страву 15 хвилин в тому ж режимі.
  • Після сигналу викласти в солянку невеликі часточки лимона і маслини.

Класична збірна м’ясна солянка з картоплею і нирками

В основному всі рецепти солянки відрізняються лише складом м’ясних інгредієнтів. У цьому варіанті супу основним продуктом стануть яловичі нирки, які відмінно поєднуються з самої яловичиною і сосисками. Щоб вимочування нирок відняло менше часу, замість води візьміть молоко. Тоді достатньо буде 2 годин. Також можна додати будь-які інші види м’яса – від цього він тільки виграє.
Інгредієнти:

  • 400 г яловичих нирок;
  • 1 цибулина;
  • 200 г свинячого окосту;
  • 300 г солоних огірків;
  • 200 г сосисок;
  • 3 картоплини;
  • 500 г яловичини;
  • 3,5 л води;
  • 1 банка маслин;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити яловичину в зазначеній кількості води, посолити бульйон.
  • Нирки залити водою, вимочити 6 годин, три рази змінивши воду.
  • Після вимочування нирки нарізати соломкою, відправити ан розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Обсмажувати нирки 20 хвилин на середньому вогні.
  • Огірки натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками, додати все до нирок і смажити ще 20 хвилин.
  • У каструлю з бульйоном і яловичиною викласти очищений картопля, а також нирки з цибулею і огірками.
  • Сосиски і шинку дрібно нарізати і висипати в загальну посуд.
  • Через 20 хвилин вийняти з каструлі відварну яловичину і картоплю.
  • З картоплі зробити пюре, яловичину нарізати невеликими шматочками.
  • Повернути м’ясо і картоплю в каструлю. Додати оливки.
  • Все добре перемішати і накрити кришкою. Зняти з вогню.
  • Залишити солянку настоюватися на 20 хвилин, потім прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою і капустою

Ковбасний варіант солянки по праву вважається самим економним, адже варенка і балик коштують значно менше, ніж свіжа свинина або яловичина. Зрозуміло, смак страви буде кардинально іншим, але всі принципи приготування будуть дотримані, так що домашні із задоволенням спробують новий ситний суп. Оскільки до складу входить ще і квашена капуста, важливо не переборщити з кислотою. У випадку «перебору» рекомендується додати в солянку трохи цукру.
Інгредієнти:

  • 300 г вареної ковбаси;
  • 300 г копченої ковбаси;
  • 150 г квашеної капусти;
  • 5 маринованих огірків;
  • 200 г балика;
  • 6 картоплин;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати кубиками і залити водою, поставити варитися.
  • Нарізати соломкою обидва види ковбаси і балик.
  • Обсмажити ковбасні вироби на сковороді до рум’яності.
  • Перекласти м’ясні інгредієнти до картоплі відразу, як закипить вода.
  • Обсмажити до готовності цибулю і огірки, нарізані дрібними кубиками.
  • Додати на сковороду томатну пасту, перемішати, ще трохи обсмажити.
  • Перекласти піджарку в загальну каструлю, додати слідом капусту.
  • Довести суп до кипіння і зняти з вогню.

Тепер ви знаєте, як готувати класичну збірну м’ясну солянку. Приємного апетиту!
Класична збірна солянка – це страва, гідне меню навіть найбільш презентабельних ресторанів. При цьому і в домашніх умовах зробити її не складе особливої праці. Достатньо лише запастися кількома видами м’яса і прислухатися до порад досвідчених кулінарів, як приготувати класичну збірну солянку:

  • У процесі приготування додайте в суп щіпку цукру. Це збалансує смак і додасть страві особливу пікантність;
  • Огірки для солянки можна взяти солоні, малосоленые або мариновані, в залежності від того, який продукт виявиться під рукою;
  • Для солянки краще вибрати маслини без кісточок, щоб вони не стали «сюрпризом» під час їжі;
  • Картопля в класичну солянку додавати необов’язково, але без нього страва виходить менш ситним;
  • Лимон, оливки і сметана входять не всі рецепти солянки, тим не менш, їх обов’язково потрібно додавати в суп перед подачею, якщо ви хочете отримати класичне блюдо.