Соління капусти

Швидке соління капусти з буряком в розсолі

Напевно кожному хоча б раз траплялася на
очі квашена капуста приємного рожевого відтінку. Секрет такого забарвлення дуже
простий – потрібно просто додати буряк. Таким чином, можна отримати не тільки
смачне і корисне блюдо, але і здорово урізноманітнити святковий стіл.
Інгредієнти:

  • 3кг капусти;
  • 1кг буряків;
  • 1л води;
  • 3 лаврових листа;
  • 1 склянка оцту;
  • 1 склянка цукру;
  • 2ст.л. солі;
  • Перець запашний;
  • Перець горошком.

Спосіб приготування:
1.
Очищену від листя капусту розрізати на дві половинки,
кожну з половинок ще на 5 частин (у довжину);
2.
Отримані довгі шматочки нарізати квадратиками;
3.
Буряк очистити і нарізати тонкими широкими скибочками;
4.
Закип’ятити воду, додати прянощі, цукор, сіль і
лавровий лист;
5.
Прокип’ятити 10 хвилин і вилити в каструльку оцет,
потримати на вогні ще 1 хвилину;
6.
Гарячим маринадом залити суміш з капусти і буряків;
7.
Перекласти заготовку в трилітрову банку і помістити в
тепле місце на 3 доби;
8.
Перед подачею на стіл додати соняшникової олії.
Тепер ви знаєте, як готувати солону капусту. Приємного апетиту!
Соління капусти – дуже простий і швидкий процес, який вимагає
мінімум сил і капіталовкладень. Капустяний салатик можна розбавити будь-якими
доступними овочами, додати улюблені
спеції і насолоджуватися вітамінним коктейлем цілий рік. Кілька секретів для
різних способів засолювання:

  • Деякі способи засолювання не розуміють навіть використання розсолу.
    Так для самого простого з них знадобиться тільки сама капуста і сіль;
  • Перед консервацією дрібно нарізану капусту потрібно добре віджати руками,
    щоб вона пустила сік;
  • Капуста починає бродити досить швидко – для експрес-соління
    достатньо всього 3х днів;
  • Для соління слід брати капусту пізніх сортів, але при цьому стежити, щоб
    вона не була занадто жорсткою;
  • Можна засолити капусту не в банках, а в емальованому посуді (мисці або
    відрі);
  • Коли
    капуста просолились, розсіл починає світлішати і з нього йде пінка.