Швидке соління капусти з буряком в розсолі
Напевно кожному хоча б раз траплялася на
очі квашена капуста приємного рожевого відтінку. Секрет такого забарвлення дуже
простий – потрібно просто додати буряк. Таким чином, можна отримати не тільки
смачне і корисне блюдо, але і здорово урізноманітнити святковий стіл.
Інгредієнти:
- 3кг капусти;
- 1кг буряків;
- 1л води;
- 3 лаврових листа;
- 1 склянка оцту;
- 1 склянка цукру;
- 2ст.л. солі;
- Перець запашний;
- Перець горошком.
Спосіб приготування:
1.
Очищену від листя капусту розрізати на дві половинки,
кожну з половинок ще на 5 частин (у довжину);
2.
Отримані довгі шматочки нарізати квадратиками;
3.
Буряк очистити і нарізати тонкими широкими скибочками;
4.
Закип’ятити воду, додати прянощі, цукор, сіль і
лавровий лист;
5.
Прокип’ятити 10 хвилин і вилити в каструльку оцет,
потримати на вогні ще 1 хвилину;
6.
Гарячим маринадом залити суміш з капусти і буряків;
7.
Перекласти заготовку в трилітрову банку і помістити в
тепле місце на 3 доби;
8.
Перед подачею на стіл додати соняшникової олії.
Тепер ви знаєте, як готувати солону капусту. Приємного апетиту!
Соління капусти – дуже простий і швидкий процес, який вимагає
мінімум сил і капіталовкладень. Капустяний салатик можна розбавити будь-якими
доступними овочами, додати улюблені
спеції і насолоджуватися вітамінним коктейлем цілий рік. Кілька секретів для
різних способів засолювання:
- Деякі способи засолювання не розуміють навіть використання розсолу.
Так для самого простого з них знадобиться тільки сама капуста і сіль; - Перед консервацією дрібно нарізану капусту потрібно добре віджати руками,
щоб вона пустила сік; - Капуста починає бродити досить швидко – для експрес-соління
достатньо всього 3х днів; - Для соління слід брати капусту пізніх сортів, але при цьому стежити, щоб
вона не була занадто жорсткою; - Можна засолити капусту не в банках, а в емальованому посуді (мисці або
відрі); - Коли
капуста просолились, розсіл починає світлішати і з нього йде пінка.