Соління капусти

Соління капусти в банках на зиму в домашніх умовах

Засолити капусту будинку дуже просто. Рецепт не має нічого
спільного з іншої консервацією, заради якої потрібно годинами стояти на кухні і
управлятися з окропом. Тим не менш, ніжна і соковита квашена капуста
посяде гідне місце серед інших запасів на зиму. Щоб надати страві трохи
оригінальності, додамо до капусти яблука і солодкий перець.
Інгредієнти:

  • 4кг капусти;
  • 1 кг болгарського перцю;
  • 0,5 кг яблук;
  • 0,5 кг коренів хрону;
  • 100г петрушки;
  • 100г кінзи;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • ½ Склянки солі;
  • 1 ½ склянки рослинного масла;
  • 2 склянки оцту.

Спосіб приготування:
1.
Капусту очистити від верхнього листя, розрізати навпіл
і дрібно нашаткувати;
2.
З перцю, яблук видалити серцевини і нарізати тонкою
соломкою;
3.
Подрібнити зелень, натерти на дрібній тертці хрін;
4.
Перемішати всі інгредієнти між собою;
5.
Простерилізувати трилітрові банки, засипати в них
овочеву суміш і трохи утрамбувати;
6.
Змішати оцет і рослинне масло, додати сіль і
цукор, дати маринаду настоятися 1 годину;
7.
Залити банки з овочами маринадом, закатати кришками.