Соління капусти в банках на зиму в домашніх умовах
Засолити капусту будинку дуже просто. Рецепт не має нічого
спільного з іншої консервацією, заради якої потрібно годинами стояти на кухні і
управлятися з окропом. Тим не менш, ніжна і соковита квашена капуста
посяде гідне місце серед інших запасів на зиму. Щоб надати страві трохи
оригінальності, додамо до капусти яблука і солодкий перець.
Інгредієнти:
- 4кг капусти;
- 1 кг болгарського перцю;
- 0,5 кг яблук;
- 0,5 кг коренів хрону;
- 100г петрушки;
- 100г кінзи;
- 1 ½ склянки цукру;
- ½ Склянки солі;
- 1 ½ склянки рослинного масла;
- 2 склянки оцту.
Спосіб приготування:
1.
Капусту очистити від верхнього листя, розрізати навпіл
і дрібно нашаткувати;
2.
З перцю, яблук видалити серцевини і нарізати тонкою
соломкою;
3.
Подрібнити зелень, натерти на дрібній тертці хрін;
4.
Перемішати всі інгредієнти між собою;
5.
Простерилізувати трилітрові банки, засипати в них
овочеву суміш і трохи утрамбувати;
6.
Змішати оцет і рослинне масло, додати сіль і
цукор, дати маринаду настоятися 1 годину;
7.
Залити банки з овочами маринадом, закатати кришками.