Сирний кекс в хлібопічці з сухофруктами
Кекс вийде дуже ніжним і ароматним, а його смак буде прямо залежати від вибраних сухофруктів. Це може бути родзинки, курага, сушена вишня і ін Перед додаванням в тісто краще обшпарити сухофрукти окропом. Також уважно прочитайте інструкцію до вашої хлібопічки. У деяких моделях потрібно спочатку укладати сухі інгредієнти, а потім – «мокрі», в інших же все з точністю навпаки.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 2 склянки борошна;
- 1 щіпка соди;
- 3 яйця;
- 1 щіпка солі;
- 150 г цукру;
- 120 г сухофруктів;
- 1 ½ ч. л. розпушувача;
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло і дати йому охолонути, потім перелити в чашу хлібопічки.
- Поверх масла викласти сир і сирі яйця.
- Додати сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль, розпушувач і цукор-пісок.
- Включити хлібопічку і вибрати режим «Кекс».
- Сухофрукти злегка присипати борошном, перешкодити і дочекатися спеціального сигналу від хлібопічки.
- Висипати на тісто начинку і дочекатися сигналу про закінчення приготування.
- Дати кексу трохи охолонути, потім перекласти на блюдо і посипати пудрою.
Тепер ви знаєте, як готувати сирний кекс. Приємного апетиту!
Сирний кекс люблять усі без винятку, навіть ті, хто в сирому вигляді категорично не сприймає сир. Проста термічна обробка і додавання декількох доступних інгредієнтів перетворюють цей продукт в даний ласощі, перед яким дуже важко встояти і дорослим, і навіть маленьким діткам. Щоб десерт вийшов дійсно ніжним і просто танув у роті, потрібно запам’ятати кілька порад, як приготувати сирний кекс:
- Вершкове масло в рецептах можна замінити маргарином, не змінюючи хід приготування;
- Якщо ви хочете додати кекс соковиті фрукти або ягоди, перед тим. Як готувати, посипте їх невеликою кількістю крохмалю, інакше вони пустять сік, і тісто може розвалитися;
- Якщо всі інгредієнти заздалегідь дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури, то тісто набагато швидше стане однорідним;
- Просіяти борошно необов’язково, але ця проста процедура зробить кекс більш ніжним і повітряним. Також краще просіяти розпушувач, якщо він зазначений у рецепті;
- Для кексу відмінно підходить форма з виїмкою в середині. В ній десерт і краще пропікається, і виходить більш симпатичним.