Сирний кекс

Сирний кекс в хлібопічці з сухофруктами

Кекс вийде дуже ніжним і ароматним, а його смак буде прямо залежати від вибраних сухофруктів. Це може бути родзинки, курага, сушена вишня і ін Перед додаванням в тісто краще обшпарити сухофрукти окропом. Також уважно прочитайте інструкцію до вашої хлібопічки. У деяких моделях потрібно спочатку укладати сухі інгредієнти, а потім – «мокрі», в інших же все з точністю навпаки.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 щіпка соди;
  • 3 яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 150 г цукру;
  • 120 г сухофруктів;
  • 1 ½ ч. л. розпушувача;
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  • Розтопити вершкове масло і дати йому охолонути, потім перелити в чашу хлібопічки.
  • Поверх масла викласти сир і сирі яйця.
  • Додати сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль, розпушувач і цукор-пісок.
  • Включити хлібопічку і вибрати режим «Кекс».
  • Сухофрукти злегка присипати борошном, перешкодити і дочекатися спеціального сигналу від хлібопічки.
  • Висипати на тісто начинку і дочекатися сигналу про закінчення приготування.
  • Дати кексу трохи охолонути, потім перекласти на блюдо і посипати пудрою.

Тепер ви знаєте, як готувати сирний кекс. Приємного апетиту!
Сирний кекс люблять усі без винятку, навіть ті, хто в сирому вигляді категорично не сприймає сир. Проста термічна обробка і додавання декількох доступних інгредієнтів перетворюють цей продукт в даний ласощі, перед яким дуже важко встояти і дорослим, і навіть маленьким діткам. Щоб десерт вийшов дійсно ніжним і просто танув у роті, потрібно запам’ятати кілька порад, як приготувати сирний кекс:

  • Вершкове масло в рецептах можна замінити маргарином, не змінюючи хід приготування;
  • Якщо ви хочете додати кекс соковиті фрукти або ягоди, перед тим. Як готувати, посипте їх невеликою кількістю крохмалю, інакше вони пустять сік, і тісто може розвалитися;
  • Якщо всі інгредієнти заздалегідь дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури, то тісто набагато швидше стане однорідним;
  • Просіяти борошно необов’язково, але ця проста процедура зробить кекс більш ніжним і повітряним. Також краще просіяти розпушувач, якщо він зазначений у рецепті;
  • Для кексу відмінно підходить форма з виїмкою в середині. В ній десерт і краще пропікається, і виходить більш симпатичним.