Кекс «Зебра»

Кекс «Зебра» привертає увагу кулінарів і ласунів не стільки своїм смаком, скільки незвичайним зовнішнім виглядом. В цьому десерті поєднуються два види тіста – звичайне біле і шоколадне. На зрізі такий кекс дійсно нагадує своїм забарвленням зебру. Виглядає це дуже цікаво і апетитно. Що ж стосується смакових якостей випічки, то вони також є приводом для приємного здивування. Навіть при використанні найпростіших продуктів кекс «Зебра» виходить м’яким, помірно солодким і ароматним.
Кекс «Зебра» готують на основі молочних продуктів. Це може бути сметана, кефір, молоко, йогурт і пр. Для особливої консистенції тіста в нього додають яйця, вершкове масло або маргарин, розпушувач або гашену соду. Спочатку все тісто для кексу замішують у однієї ємності, а коли воно готове, ділять на дві рівні частини. В одну досипають какао-порошок, тим самим надаючи їй красивий шоколадний відтінок. Також у тісто можна додати сухофрукти: родзинки, курагу, цукати.
Головний секрет приготування кексу «Зебра» полягає в чергуванні світлої і темної основи. Для цього потрібно просто викладати у форму для випічки по 2-3 ложки кожного тесту, наливаючи його в середину маси. За допомогою зубочистки можна також намалювати на верхівці кексу красиві візерунки.
Кекс «Зебра» можна випікати у вигляді цілісного пирога або ж скористатися порційними формочками для мафінів. Готову випічку посипають цукровою пудрою або поливають шоколадною глазур’ю. Маленькі кекси «Зебра» можна змастити помадкою або кремом. Ласощі залишається смачним і м’яким навіть після охолодження, так що можна буде подати його до столу і на другий, і на третій день після приготування.