Сирні маффіни

Сирні маффіни зовні дуже нагадують кекси, але по консистенції тесту вони дуже відрізняються від своїх побратимів. Виходить така випічка більш м’якою і повітряної, при цьому її можна наповнювати навіть рідкими начинками. Ніжний смак сиру доповнює і підкреслює загальне враження від десерту. Крім цього інгредієнта, можна використовувати ще ціле безліч смакових добавок, кожна з яких буде кардинально змінювати смак готової страви.
Сирні маффіни випікають в духовці або в мультиварці, використовуючи спеціальні металеві або силіконові формочки для кексів. Навіть з невеликої кількості тесту виходить висока пишне тістечко. При цьому начинки також знадобиться зовсім небагато.
До складу тіста для сирних мафінів входить вершкове масло або маргарин, олія, цукор-пісок і ванільний цукор, соду і розпушувач, борошно або манка, цедра і кориця, а також яйця та молочні продукти. Також існують дієтичні рецепти для приготування цього десерту. У них виключаються яйця, масло і пшеничне борошно. Замість цього додають вівсяні пластівці, воду, цукрозамінники, овочі або фрукти.
Яким би не було тісто, сирні маффіни завжди можна доповнити ягодами, фруктами, джемом, гарбузом, сухофруктами, шоколадом і ін. До речі, зробити шоколадний десерт можна і з допомогою какао. Досить додати його в тісто в невеликій кількості, і маффіни придбають апетитний коричневий відтінок, пікантний смак і аромат.
Важливим є і те, як прикрасити сирні маффіни. Ці маленькі тістечка будуть виглядати ще більш виграшно, якщо додати зверху збиті вершки або білки, розтоплений шоколад, глазур або цукрову пудру.