Банановий кекс

Банановий кекс — неймовірно ароматна випічка з незвичайним смаком і ніжним повітряним тестом. Приготування десерту не займає багато часу і спекти його зможе навіть людина, далека від кулінарії.
Соковитість, оригінальну текстуру і дивовижний аромат випіканні надають банани, що входять до складу кексу. Ці дивовижно смачні і ситні фрукти багаті безліччю корисних речовин. Мають збалансований склад і містять велику кількість вітамінів С, Е, В6, фосфору, калію, каротину і заліза. Особливу цінність цього екзотичного фрукту надають натуральні цукру, мікроелементи і високий вміст клітковини. Існує цілий ряд хвороб, при яких медики рекомендують включати банани в свій щоденний раціон. Незважаючи на високу калорійність фруктів, їх відносять до дієтичних продуктів, завдяки низькому вмісту жирів. Вони втамовують голод, покращують стан травної системи, піднімають настрій і добре підходять для випічки.
Банановий кекс готують на основі бісквітного тіста. До його складу входять борошно, яйця, масло, цукор, сода. Всі інгредієнти послідовно змішують і збивають. Іноді в тісто додають сметану, кефір, йогурт, сир. Стиглі банани подрібнюють, з’єднують з бісквітним тістом, все перемішують і викладають у форму. Кекс випікають в духовці або готують в мультиварці. Випічка набуває більш витончений смак, якщо в тісто додають інгредієнти: лимонну цедру, цукати, горіхи, мак, сухофрукти, шматочки шоколаду. Готовий кекс охолоджують, нарізують на шматочки. Така випічка створюють затишок у домі, піднімає настрій і стає чудовим доповненням до чаю, кави або молока.