Сирний кекс

Сирний кекс для багатьох стає першою улюбленою солодкістю, адже таке блюдо можна без будь-яких побоювань пропонувати навіть самим маленьким діткам. Їх обов’язково порадує солодкий і ніжний смак, а от мам – безсумнівна користь такого ласощі. Оскільки основою кексу служить сир, у цій випічці міститься багато кальцію, який так необхідний зростаючому організму. Та й дорослим подібний десерт обов’язково сподобається, адже їм цілком можна замінити сніданок, або ж більш калорійні солодощі.
Тісто для сирного кексу покроково готується з додаванням яєць, борошна, цукру, розпушувача і вершкового масла. Цей рецепт вважається класичним, але сучасні кулінари придумали і безліч інших альтернатив. Так, наприклад, зі списку зникають яйця, а додається молоко або сметана. Деякі замість борошна використовують манку, а розпушувач замінюють звичайної гашеного содою. Також можна додати ванільний цукор, цедру лимона або апельсина для пікантного аромату, цукрову пудру для більш ніжної консистенції тіста і трохи солі для розкриття смаку. Щоб надати кексу шоколадний смак і апетитний коричневий колір, потрібно просто додати пару столових ложок какао.
Сирний кекс смачний і сам по собі, але ще краще він стане з додаванням будь-якої начинки. Це можуть бути свіжі або сушені фрукти і ягоди, горіхи та ін. Зазвичай їх відразу змішують з тістом, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому кексу. Тим не менше, їх можна помістити в серединку.
Готовий кекс прикрашають цукровою пудрою, подають остившім. Можна додати до нього будь-яке варення або джем, мед і згущене молоко.