Салат зі шпротами і картоплею шарами
Листковий салат по цьому рецепту – це добре відома «Мімоза», в основі якої виступають шпроти. Відварені овочі роблять його дуже ситним і поживним, так що можна використовувати подібне частування в якості основного блюда. Іноді в салат додають твердий сир. Його необхідно викласти наступним шаром після овочів, а не зверху, залишивши почесне місце яєчним жовтків.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 100 г шпротів;
- 6 ст. л. майонезу;
- 2 моркви;
- 4 яйця;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити яйця і овочі в мундирі, дати охолонути, почистити.
- В різні тарілочки натерти моркву, картоплю, окремо білки і жовтки.
- На дно салатниці викласти шпроти, намагаючись не залишати відстань між рибками.
- Засипати поверх риби картоплю, посолити і рясно змастити його майонезом.
- Додати моркву, також змастити і посолити.
- Останнім шаром викласти білки, ще раз змастити майонезом.
- Прикрасити верх салату тертими жовтками і дати страві настоятися.
Тепер ви знаєте, як готувати салат зі шпротами. Приємного апетиту!
Салат зі шпротами – це ситне і просте у приготуванні блюдо, яке можна зробити за лічені хвилини. Воно насичене поживними речовинами, а його смак сподобається навіть тим, хто зазвичай відмовляється від рибних страв. Декілька простих порад допоможуть розібратися, як приготувати салат зі шпротами, якщо основного рецепта буде недостатньо:
- Масло з банки зі шпротами можна вилити або ж додати в салат разом з майонезом. Це зробить страву більш соковитим, але і значно збільшить калорійність;
- Солити салат зі шпротами не обов’язково, оскільки в консервах вже присутні необхідні приправи;
- Сухарики для салату зі шпротами можна взяти з пачки, але в цьому випадку вони повинні бути зі смаком сиру;
- Розминати шпроти в кашку не рекомендується, краще, якщо в салаті будуть траплятися окремі шматочки риби;
- Листкові салати зі шпротами перед подачею на стіл необхідно потримати кілька годин у холодильнику.