Салат зі шпротами, рисом та яйцями
Якщо виникає необхідність приготувати ситний обід або вечеря з мінімуму інгредієнтів, то салат зі шпротами і рисом стане справжньою знахідкою. Всі продукти перед додаванням в салат потрібно остудити до кімнатної температури. Обсмажуючи цибулю, головне використовувати як можна менше масла, щоб блюдо не вийшло занадто жирним.
Інгредієнти:
- 1 склянку рису;
- 1 банка шпротів;
- 3 цибулини;
- 2 яйця;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізати, викласти в сковороду з рослинним маслом.
- Смажити до легкого золотистого відтінку.
- Відварити рис до готовності, злегка посоливши воду, остудити.
- Яйця зварити круто, остудити і почистити.
- У салатницю викласти половину готового рису, посипати цибулею.
- Шпроти розім’яти виделкою і додати наступним шаром в салат.
- Змастити шпроти невеликою кількістю майонезу.
- Білки і жовтки натерти на тертці в різні ємності.
- Викласти в салатницю білки, додати ще майонезу і весь залишився рис.
- Посипати салат жовтками, прикрасити за смаком.