Салат зі шпротами

Салат зі шпротами, рисом та яйцями

Якщо виникає необхідність приготувати ситний обід або вечеря з мінімуму інгредієнтів, то салат зі шпротами і рисом стане справжньою знахідкою. Всі продукти перед додаванням в салат потрібно остудити до кімнатної температури. Обсмажуючи цибулю, головне використовувати як можна менше масла, щоб блюдо не вийшло занадто жирним.
Інгредієнти:

  • 1 склянку рису;
  • 1 банка шпротів;
  • 3 цибулини;
  • 2 яйця;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Цибулю дрібно нарізати, викласти в сковороду з рослинним маслом.
  • Смажити до легкого золотистого відтінку.
  • Відварити рис до готовності, злегка посоливши воду, остудити.
  • Яйця зварити круто, остудити і почистити.
  • У салатницю викласти половину готового рису, посипати цибулею.
  • Шпроти розім’яти виделкою і додати наступним шаром в салат.
  • Змастити шпроти невеликою кількістю майонезу.
  • Білки і жовтки натерти на тертці в різні ємності.
  • Викласти в салатницю білки, додати ще майонезу і весь залишився рис.
  • Посипати салат жовтками, прикрасити за смаком.