Салат зі шпротами

Салат зі шпротами з сиром і сухариками

Цей салат готується дуже просто і швидко, оскільки більшість інгредієнтів достатньо всього лише витягти з консервних банок. Квасоля при цьому потрібно брати у власному соку, не допускаючи в салат томатний соус. Завдяки зелені петрушки і кукурудзі страва вийде дуже яскравим і привабливим на вигляд. Сухарики потрібно додавати перед подачею на стіл, щоб вони не розмокли.
Інгредієнти:

  • 1 банка шпротів;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 2 скибочки батона;
  • 150 г сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 банку білої квасолі;
  • 150 г майонезу;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Батон нарізати рівними кубиками і обсмажити їх на сухій сковороді.
  • Шпроти витягти з банки, пом’яти виделкою, викласти в миску для салату.
  • Додати до риби кукурудзу і квасолю, попередньо злив з них рідина.
  • Подрібнити часник, натерти сир на тертці, викласти все в загальну салатницю.
  • Салат посолити за смаком і заправити майонезом, перемішати.
  • Перед подачею на стіл додати сухарі, перемішати ще раз.
  • Посипати готову страву дрібно нарізаною петрушкою.