Салат зі шпротами з сиром і сухариками
Цей салат готується дуже просто і швидко, оскільки більшість інгредієнтів достатньо всього лише витягти з консервних банок. Квасоля при цьому потрібно брати у власному соку, не допускаючи в салат томатний соус. Завдяки зелені петрушки і кукурудзі страва вийде дуже яскравим і привабливим на вигляд. Сухарики потрібно додавати перед подачею на стіл, щоб вони не розмокли.
Інгредієнти:
- 1 банка шпротів;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- 2 скибочки батона;
- 150 г сиру;
- 1 зубчик часнику;
- 1 пучок петрушки;
- 1 банку білої квасолі;
- 150 г майонезу;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Батон нарізати рівними кубиками і обсмажити їх на сухій сковороді.
- Шпроти витягти з банки, пом’яти виделкою, викласти в миску для салату.
- Додати до риби кукурудзу і квасолю, попередньо злив з них рідина.
- Подрібнити часник, натерти сир на тертці, викласти все в загальну салатницю.
- Салат посолити за смаком і заправити майонезом, перемішати.
- Перед подачею на стіл додати сухарі, перемішати ще раз.
- Посипати готову страву дрібно нарізаною петрушкою.