Пісний салат з відвареної червоної квасолі
Під час посту буває важко придумати ситне і смачне блюдо, але на допомогу завжди приходять салати з квасолі. Для цього рецепта потрібно використовувати тільки відварну квасоля, ні в якому разі не замінюючи її консервованої. При строгому дотриманні посту яйця можна виключити з салату, а майонез замінити будь-яким рослинним маслом. Хліб для сухариків краще взяти сірий.
Інгредієнти:
- 500 г квасолі;
- 2 цибулини;
- 3 яйця;
- 1 морква;
- 4 скибочки хліба;
- 2 зубчики часнику;
- Сушена зелень;
- Майонез;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Квасолю замочити, коли набубнявіє – залити новою порцією води і поставити на вогонь.
- Варити квасолю 5 хвилин, потім знову замінити воду і варити ще 1 годину.
- Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулю також порізати кубиками, моркву натерти.
- Обсмажити 2-3 хвилини на олії цибулю, потім додати моркву.
- Продовжувати смажити ще 3 хвилини, після чого додати всі спеції.
- Коли цибуля стане м’яким, зняти овочі з вогню і остудити.
- Скибочки хліба висушити на сковороді без масла, ретельно натерти часником.
- Нарізати підсмажений часниковий хліб невеликими кубиками.
- Змішати всі інгредієнти в одній тарілці, заправити майонезом і добре перемішати.
- Залишити салат на 15 хвилин, потім подавати до столу.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з червоної квасолі. Приємного апетиту!
Салат з квасолі є дуже ситним і корисним стравою, яке моментально втамовує відчуття голоду і приносить величезну користь організму. Під час дієти або поста воно легко замінить м’ясні страви, повністю компенсуючи необхідний білок і мікроелементи. Зробити салат з квасолі дуже просто, але, як і будь-яке інше блюдо, він вимагає дотримання деяких простих правил приготування:
- Салати з квасолею дуже «люблять» всілякі спеції, тому можна сміливо експериментувати з приправами;
- Консервовану квасолю бажано вибирати у власному соку або ж добре промити перед додаванням в салат;
- Перед тим як готувати салат з сушеної квасолею, її необхідно замочити на кілька годин, а ще краще – на ніч;
- Сушену квасолю необхідно варити не менше години, перевіряючи її на м’якість;
- Краще всього під час варіння квасолі злити першу порцію води через 5-10 хвилин після початку готування.