Салат з червоної квасолі

Пісний салат з відвареної червоної квасолі

Під час посту буває важко придумати ситне і смачне блюдо, але на допомогу завжди приходять салати з квасолі. Для цього рецепта потрібно використовувати тільки відварну квасоля, ні в якому разі не замінюючи її консервованої. При строгому дотриманні посту яйця можна виключити з салату, а майонез замінити будь-яким рослинним маслом. Хліб для сухариків краще взяти сірий.
Інгредієнти:

  • 500 г квасолі;
  • 2 цибулини;
  • 3 яйця;
  • 1 морква;
  • 4 скибочки хліба;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сушена зелень;
  • Майонез;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Квасолю замочити, коли набубнявіє – залити новою порцією води і поставити на вогонь.
  • Варити квасолю 5 хвилин, потім знову замінити воду і варити ще 1 годину.
  • Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками.
  • Цибулю також порізати кубиками, моркву натерти.
  • Обсмажити 2-3 хвилини на олії цибулю, потім додати моркву.
  • Продовжувати смажити ще 3 хвилини, після чого додати всі спеції.
  • Коли цибуля стане м’яким, зняти овочі з вогню і остудити.
  • Скибочки хліба висушити на сковороді без масла, ретельно натерти часником.
  • Нарізати підсмажений часниковий хліб невеликими кубиками.
  • Змішати всі інгредієнти в одній тарілці, заправити майонезом і добре перемішати.
  • Залишити салат на 15 хвилин, потім подавати до столу.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з червоної квасолі. Приємного апетиту!
Салат з квасолі є дуже ситним і корисним стравою, яке моментально втамовує відчуття голоду і приносить величезну користь організму. Під час дієти або поста воно легко замінить м’ясні страви, повністю компенсуючи необхідний білок і мікроелементи. Зробити салат з квасолі дуже просто, але, як і будь-яке інше блюдо, він вимагає дотримання деяких простих правил приготування:

  • Салати з квасолею дуже «люблять» всілякі спеції, тому можна сміливо експериментувати з приправами;
  • Консервовану квасолю бажано вибирати у власному соку або ж добре промити перед додаванням в салат;
  • Перед тим як готувати салат з сушеної квасолею, її необхідно замочити на кілька годин, а ще краще – на ніч;
  • Сушену квасолю необхідно варити не менше години, перевіряючи її на м’якість;
  • Краще всього під час варіння квасолі злити першу порцію води через 5-10 хвилин після початку готування.