Смачний салат з червоної консервованої квасолі
Такий салат дуже популярний у Грузії, тому він часто зустрічається під назвою «Тбілісі». Страва має бути не тільки смачним, але і дуже ароматним. Для досягнення цього ефекту потрібно максимально урізноманітнити набір спецій, використовуючи суміші перців, сушену зелень, хмелі-сунелі та ін Також можна трохи збільшити кількість часнику.
Інгредієнти:
- 1 банку консервованої квасолі;
- 200 г яловичини;
- 2 зубчики часнику;
- 1 головка червоної цибулі;
- 50 г волоських горіхів;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 1 болгарський перець;
- 5 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. винного оцту;
- 1 пучок петрушки;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити м’ясо в підсоленій воді до готовності, остудити.
- Нарізати цибулю півкільцями, болгарський перець – соломкою, яловичину – невеликими кубиками.
- Часник пропустити через прес, з квасолі злити всю рідину.
- Змішати всі інгредієнти в салатниці, додати подрібнену зелень.
- Горіхи потовкти (не дуже дрібно) і засипати в загальну тарілку.
- Приправити салат за смаком, заправити оливковою олією і оцтом.