Салат «оселедець під шубою»

Смачний салат «оселедець під шубою» з яблуками

Яблука – досить частий гість в овочевих салатах. Вони чудово поєднуються з усіма інгредієнтами «оселедця під шубою», додають свіжу смакову нотку. Солити салат не обов’язково, але потрібно дати йому настоятися хоча б 2-3 години в прохолодному місці.
Інгредієнти:

  • 300 г оселедця;
  • 300 картоплі;
  • 300 г буряків;
  • 300 г моркви;
  • 300 г зелених яблук;
  • 150 г цибулі;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

  • Цибулю дрібно порізати, викласти в глибоку тарілку і залити окропом, залишити на 10 хвилин.
  • Злити з лука воду, промити під прохолодною водою і злегка віджати.
  • Відварити буряк, моркву і картоплю.
  • Почистити яблука від шкірки і кісточок.
  • Варені овочі та яблука окремо натерти на середній тертці.
  • Дрібно нарізати оселедець.
  • Викласти в салатницю картоплю, трохи змастити майонезом.
  • Наступним шаром розподілити по картоплі філе оселедця, цибулю і моркву, додати ще трохи майонезу.
  • Викласти яблука, знову додати майонез.
  • Останнім шаром висипати буряк, рясно змастити майонезом.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «оселедець під шубою». Приємного апетиту!
Оселедець під шубою – це смачний і красивий салат, без якої рідко обходиться святкове застілля. Важливо не тільки слідувати рецептом, але і знати, як прикрасити страву перед подачею. Процес приготування досить простий, але якщо ви все ще не впевнені в своїх силах, скористайтеся декількома корисними рекомендаціями від досвідчених кухарів:

  • Овочі для салату потрібно варити в шкірці, а чистити тільки після готовності;
  • Перед тим, як робити салат, дно тарілки потрібно трохи змочити водою або змастити рослинним маслом;
  • Щоб цибуля не гірчить, перед додаванням в салат його потрібно обшпарити окропом;
  • Перед тим, як подати оселедець під шубою на стіл, потрібно дати салату настоятися в холодильнику кілька годин;
  • Для «оселедця під шубою» краще всього підійде малосольна жирна риба. Можна обробити її самостійно, або ж купити готове нарізане філе;
  • Краще терти овочі відразу в салатну тарілку. Так вони не встигнуть обветриться і будуть більш свіжими і повітряними;
  • Цибулю для «оселедця під шубою» можна попередньо замаринувати або злегка обсмажити;
  • Буряк можна не варити, а запекти;
  • Щоб оселедець була більш ніжною, перед тим, як готувати салат, потрібно ніч потримати її в нежирному молоці;
  • Майонез обов’язково повинен бути жирним.