Смачний салат «оселедець під шубою» з яблуками
Яблука – досить частий гість в овочевих салатах. Вони чудово поєднуються з усіма інгредієнтами «оселедця під шубою», додають свіжу смакову нотку. Солити салат не обов’язково, але потрібно дати йому настоятися хоча б 2-3 години в прохолодному місці.
Інгредієнти:
- 300 г оселедця;
- 300 картоплі;
- 300 г буряків;
- 300 г моркви;
- 300 г зелених яблук;
- 150 г цибулі;
- Майонез.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно порізати, викласти в глибоку тарілку і залити окропом, залишити на 10 хвилин.
- Злити з лука воду, промити під прохолодною водою і злегка віджати.
- Відварити буряк, моркву і картоплю.
- Почистити яблука від шкірки і кісточок.
- Варені овочі та яблука окремо натерти на середній тертці.
- Дрібно нарізати оселедець.
- Викласти в салатницю картоплю, трохи змастити майонезом.
- Наступним шаром розподілити по картоплі філе оселедця, цибулю і моркву, додати ще трохи майонезу.
- Викласти яблука, знову додати майонез.
- Останнім шаром висипати буряк, рясно змастити майонезом.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «оселедець під шубою». Приємного апетиту!
Оселедець під шубою – це смачний і красивий салат, без якої рідко обходиться святкове застілля. Важливо не тільки слідувати рецептом, але і знати, як прикрасити страву перед подачею. Процес приготування досить простий, але якщо ви все ще не впевнені в своїх силах, скористайтеся декількома корисними рекомендаціями від досвідчених кухарів:
- Овочі для салату потрібно варити в шкірці, а чистити тільки після готовності;
- Перед тим, як робити салат, дно тарілки потрібно трохи змочити водою або змастити рослинним маслом;
- Щоб цибуля не гірчить, перед додаванням в салат його потрібно обшпарити окропом;
- Перед тим, як подати оселедець під шубою на стіл, потрібно дати салату настоятися в холодильнику кілька годин;
- Для «оселедця під шубою» краще всього підійде малосольна жирна риба. Можна обробити її самостійно, або ж купити готове нарізане філе;
- Краще терти овочі відразу в салатну тарілку. Так вони не встигнуть обветриться і будуть більш свіжими і повітряними;
- Цибулю для «оселедця під шубою» можна попередньо замаринувати або злегка обсмажити;
- Буряк можна не варити, а запекти;
- Щоб оселедець була більш ніжною, перед тим, як готувати салат, потрібно ніч потримати її в нежирному молоці;
- Майонез обов’язково повинен бути жирним.