Правильний класичний салат «оселедець під шубою»
Традиційний рецепт дозволяє зробити простий, але дуже поживний салат. З-за великої кількості майонезу і жирної оселедця калорійність цієї страви досить висока, але у свята можна трохи побалувати себе. Солити потрібно потроху кожен шар, окрім риби, або ж взагалі не додавати сіль, якщо оселедець досить солона сама по собі.
Інгредієнти:
- 2 оселедця;
- 4 картоплини;
- 2 буряків;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Картопля, морква, яйця і буряк відварити.
- З оселедця видалити кістки, зняти шкірку, нарізати невеликими шматочками.
- У глибоку тарілку викласти рівним шаром оселедець.
- Цибулю очистити, обшпарити і дрібно порубати.
- Викласти цибулю поверх риби і рясно змастити майонезом.
- Очистити варену картоплю, нарізати дрібними кубиками і засипати наступним шаром.
- Зробити майонезну сіточку поверх картоплі.
- Очистити моркву і буряк, натерти на тертці в різні ємності.
- Викласти спочатку моркву, потім буряк рівними шарами.
- Покрити буряк великою кількістю майонезу.
- Відокремити жовтки від білків, покришити їх ножем і прикрасити салат зверху.