Салат «оселедець під шубою»

Правильний класичний салат «оселедець під шубою»

Традиційний рецепт дозволяє зробити простий, але дуже поживний салат. З-за великої кількості майонезу і жирної оселедця калорійність цієї страви досить висока, але у свята можна трохи побалувати себе. Солити потрібно потроху кожен шар, окрім риби, або ж взагалі не додавати сіль, якщо оселедець досить солона сама по собі.
Інгредієнти:

  • 2 оселедця;
  • 4 картоплини;
  • 2 буряків;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Картопля, морква, яйця і буряк відварити.
  • З оселедця видалити кістки, зняти шкірку, нарізати невеликими шматочками.
  • У глибоку тарілку викласти рівним шаром оселедець.
  • Цибулю очистити, обшпарити і дрібно порубати.
  • Викласти цибулю поверх риби і рясно змастити майонезом.
  • Очистити варену картоплю, нарізати дрібними кубиками і засипати наступним шаром.
  • Зробити майонезну сіточку поверх картоплі.
  • Очистити моркву і буряк, натерти на тертці в різні ємності.
  • Викласти спочатку моркву, потім буряк рівними шарами.
  • Покрити буряк великою кількістю майонезу.
  • Відокремити жовтки від білків, покришити їх ножем і прикрасити салат зверху.