Салат «оселедець під шубою» з яйцем рулетом
Дуже ефектне оформлення всіма улюбленого салату, яке стане родзинкою вашого столу. Під час приготування кожен наступний шар необхідно злегка приймати. Для того, його накривають харчовою плівкою і придавлюють руками по всій поверхні. Овочі обов’язково віджати, інакше рулет не буде тримати форму.
Інгредієнти:
- 2 філе оселедця;
- 2 яйця;
- 3 картоплини;
- 4 буряка;
- 3 моркви;
- 2 яйця;
- Майонез;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити овочі «в мундирі» і яйця круто.
- Очистити овочі і яйця, натерти все на дрібній тертці в різні ємності.
- Буряк і моркву добре віджати і злити рідину.
- Оселедець нарізати довільними шматочками невеликого розміру.
- На обробну дошку покласти великий прямокутний відрізок харчової плівки.
- Поверх плівки викласти рівним шаром буряк, злегка посолити і прим’яти.
- Морква розподілити по буряках, залишивши місце по краях приблизно по 2 див.
- Придавити морква руками через плівку, додати сіль і майонез.
- Засипати наступним шаром яйця, знову зменшивши його ширину на 2 див.
- Змастити майонезом яйця, прим’яти.
- В самий центр салату викласти шматочки оселедця (по довжині шар повинен бути такий же, як і з яйцями, але менше в ширину).
- Разом з плівкою загорнути праву половинку рулету до центру.
- З загорнутою половинки плівку прибрати, зробити те ж саме з іншого боку.
- Знову обгорнути салат плівкою і залишити на ніч у холодильнику.
- Подавати рулет швом донизу.