Салат «оселедець під шубою»

Салат «оселедець під шубою» з яйцем рулетом

Дуже ефектне оформлення всіма улюбленого салату, яке стане родзинкою вашого столу. Під час приготування кожен наступний шар необхідно злегка приймати. Для того, його накривають харчовою плівкою і придавлюють руками по всій поверхні. Овочі обов’язково віджати, інакше рулет не буде тримати форму.
Інгредієнти:

  • 2 філе оселедця;
  • 2 яйця;
  • 3 картоплини;
  • 4 буряка;
  • 3 моркви;
  • 2 яйця;
  • Майонез;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Відварити овочі «в мундирі» і яйця круто.
  • Очистити овочі і яйця, натерти все на дрібній тертці в різні ємності.
  • Буряк і моркву добре віджати і злити рідину.
  • Оселедець нарізати довільними шматочками невеликого розміру.
  • На обробну дошку покласти великий прямокутний відрізок харчової плівки.
  • Поверх плівки викласти рівним шаром буряк, злегка посолити і прим’яти.
  • Морква розподілити по буряках, залишивши місце по краях приблизно по 2 див.
  • Придавити морква руками через плівку, додати сіль і майонез.
  • Засипати наступним шаром яйця, знову зменшивши його ширину на 2 див.
  • Змастити майонезом яйця, прим’яти.
  • В самий центр салату викласти шматочки оселедця (по довжині шар повинен бути такий же, як і з яйцями, але менше в ширину).
  • Разом з плівкою загорнути праву половинку рулету до центру.
  • З загорнутою половинки плівку прибрати, зробити те ж саме з іншого боку.
  • Знову обгорнути салат плівкою і залишити на ніч у холодильнику.
  • Подавати рулет швом донизу.