Квашення капусти

Квашення капусти в банках на зиму

Фото квашення капусти в банках на зиму

Дуже оригінальний рецепт квашеної капусти. Він являє собою справжній вітамінний коктейль, тому кілька баночок такого ласощі стануть незамінними під час зимових холодів. Технологія приготування досить проста і під силу навіть тим, хто вперше вирішив зайнятися консервацією.
Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг;
  • Журавлина – 250 г;
  • Яблука – 4 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Рослинне масло – 1 склянку;
  • Оцет – ¾ склянки;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Виноград – 200 г;
  • Морква – 2 шт.;
  • Вода – 1 л;
  • Часник (за смаком).

Спосіб приготування:

  • Воду налити в каструлю, засипати сіль, цукор і подрібнений часник.
  • Додати рослинне масло і оцет, довести до кипіння і варити 3-5 хвилин.
  • Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, яблука нарізати скибочками.
  • Викласти салат шарами в банки: капуста, морква, виноград, ягоди журавлини, яблука, капуста.
  • Поставити банки під гніт на 2 дні, потім проткнути вміст довгою паличкою, щоб випустити газ.
  • Закатати банки й зберігати в прохолодному місці.

Тепер ви знаєте, як готувати квашену капусту. Приємного апетиту!
Квашена капуста – незамінний інгредієнт для багатьох страв, та й сама по собі вона є прекрасним доповненням до будь-якого столу. Її можна приготувати відразу у великій кількості і зберігати в прохолодному місці до запитання. Способів квашення капусти дуже багато і всі вони достатньо прості, але для ідеального результату все ж потрібно знати кілька кулінарних хитрощів:

  • Поки капуста маринується, її потрібно періодично протикати дерев’яною паличкою, щоб випускати газ, що накопичився;
  • Перед квашением капусту потрібно розкласти на столі і посипати сіллю – так вона краще пустить сік;
  • Краще всього укладати шарами капусту, приминаючи її через кожні 10-15 см;
  • Капусту під час бродіння потрібно залишати при кімнатній температурі, оскільки процес бродіння буде найбільш швидким;
  • Після приготування ємності з капустою потрібно перенести в прохолодне місце, не тепліше +5 градусів;
  • Квашена капуста повинна придбати бурштиновий колір, приємно пахнуть, а на смак бути трохи кислуватою.