Квашення капусти в банках на зиму
Фото квашення капусти в банках на зиму
Дуже оригінальний рецепт квашеної капусти. Він являє собою справжній вітамінний коктейль, тому кілька баночок такого ласощі стануть незамінними під час зимових холодів. Технологія приготування досить проста і під силу навіть тим, хто вперше вирішив зайнятися консервацією.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг;
- Журавлина – 250 г;
- Яблука – 4 шт.;
- Цукор – 1 склянка;
- Рослинне масло – 1 склянку;
- Оцет – ¾ склянки;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Виноград – 200 г;
- Морква – 2 шт.;
- Вода – 1 л;
- Часник (за смаком).
Спосіб приготування:
- Воду налити в каструлю, засипати сіль, цукор і подрібнений часник.
- Додати рослинне масло і оцет, довести до кипіння і варити 3-5 хвилин.
- Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, яблука нарізати скибочками.
- Викласти салат шарами в банки: капуста, морква, виноград, ягоди журавлини, яблука, капуста.
- Поставити банки під гніт на 2 дні, потім проткнути вміст довгою паличкою, щоб випустити газ.
- Закатати банки й зберігати в прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як готувати квашену капусту. Приємного апетиту!
Квашена капуста – незамінний інгредієнт для багатьох страв, та й сама по собі вона є прекрасним доповненням до будь-якого столу. Її можна приготувати відразу у великій кількості і зберігати в прохолодному місці до запитання. Способів квашення капусти дуже багато і всі вони достатньо прості, але для ідеального результату все ж потрібно знати кілька кулінарних хитрощів:
- Поки капуста маринується, її потрібно періодично протикати дерев’яною паличкою, щоб випускати газ, що накопичився;
- Перед квашением капусту потрібно розкласти на столі і посипати сіллю – так вона краще пустить сік;
- Краще всього укладати шарами капусту, приминаючи її через кожні 10-15 см;
- Капусту під час бродіння потрібно залишати при кімнатній температурі, оскільки процес бродіння буде найбільш швидким;
- Після приготування ємності з капустою потрібно перенести в прохолодне місце, не тепліше +5 градусів;
- Квашена капуста повинна придбати бурштиновий колір, приємно пахнуть, а на смак бути трохи кислуватою.