Квашення капусти з буряком швидким способом
Фото квашення капусти з буряком швидким способом
Іноді зовсім не хочеться чекати, коли ж нарешті приготується квашена капуста. У цьому випадку можна скористатися швидким рецептом, який дозволить насолоджуватися улюбленою стравою вже через кілька годин! При цьому можна не загострювати увагу на те, як шаткувати капусту, і не обчислювати сприятливі дні за місячним календарем – це ласощі завжди виходить смачною і хрусткою.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг;
- Буряк – 1 шт.;
- Часник – 1 шт.;
- Вода – 1 л;
- Сіль – 3 ст. л.;
- Цукор – 3 ст. л.;
- Перець горошком – 10 шт.;
- Оцет – ½ склянки;
- Лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Капусту нарізати великими шматочками, буряк натерти.
- Часник почистити і дрібно нарізати, додати до овочів.
- Скласти отриману суміш в трилітрову банку.
- Закип’ятити воду з сіллю і цукром.
- Додати перець горошком та лавровий лист, варити 10 хвилин.
- Перець і лавровий лист дістати з каструлі, влити оцет.
- Залити розсолом капусту, намагаючись не потрапляти на стінки банки.
- Остудити вміст банки до кімнатної температури і поставити її в холодильник.
- Через 12 годин подавати страву до столу або ж накрити поліетиленовою кришкою і зберігати до запитання.