Квашення капусти

Квашення капусти з буряком швидким способом

Фото квашення капусти з буряком швидким способом

Іноді зовсім не хочеться чекати, коли ж нарешті приготується квашена капуста. У цьому випадку можна скористатися швидким рецептом, який дозволить насолоджуватися улюбленою стравою вже через кілька годин! При цьому можна не загострювати увагу на те, як шаткувати капусту, і не обчислювати сприятливі дні за місячним календарем – це ласощі завжди виходить смачною і хрусткою.
Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг;
  • Буряк – 1 шт.;
  • Часник – 1 шт.;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Перець горошком – 10 шт.;
  • Оцет – ½ склянки;
  • Лавровий лист.

Спосіб приготування:

  • Капусту нарізати великими шматочками, буряк натерти.
  • Часник почистити і дрібно нарізати, додати до овочів.
  • Скласти отриману суміш в трилітрову банку.
  • Закип’ятити воду з сіллю і цукром.
  • Додати перець горошком та лавровий лист, варити 10 хвилин.
  • Перець і лавровий лист дістати з каструлі, влити оцет.
  • Залити розсолом капусту, намагаючись не потрапляти на стінки банки.
  • Остудити вміст банки до кімнатної температури і поставити її в холодильник.
  • Через 12 годин подавати страву до столу або ж накрити поліетиленовою кришкою і зберігати до запитання.