Класичний вінегрет

Класичний вінегрет з квасолею без капусти

У цьому салаті разом з буряком і овочами використовують квасолю, від чого смак страви виходить зовсім іншим. При цьому воно стане ще більш ситним, так що можна використовувати вінегрет в якості легкого вечері. Цей рецепт стане в нагоді під час посту або дієти, так і в будь-який інший період стане відмінним різноманітністю для організму і відпочинком від майонезних салатів. Якщо хочеться зробити салат ще більш «здоровим», можна приготувати овочі на пару, а не відварювати їх.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки квасолі;
  • 1 буряк;
  • 1 цибулина;
  • 4 картоплини;
  • 1 солоний огірок;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 ст. л. яблучного оцту;
  • Оливкова олія;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Квасолю відварити до готовності, стежачи за тим, щоб вона не розварилася і не втратила форму.
  • В одній каструлі зварити картоплю, буряк і моркву.
  • Дрібно нарізати цибулю, полити його яблучним оцтом і добре перемішати.
  • Відварені овочі очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками і викласти до цибулі.
  • Так само нарізати болгарський перець і солоні огірочки, додати до решти інгредієнтів.
  • Висипати в салат, квасолю, додати сіль і перець за смаком, перемішати.
  • Заправити вінегрет оливковою олією, прикрасити страву подрібненою зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати класичний вінегрет. Приємного апетиту!
Класичний вінегрет – це чудовий овочевий салат, який підійде для сімейної вечері або святкового застілля. Особливо він виручить тих, хто воліє вживати вегетаріанську їжу. Незважаючи на свій овочевий склад, салат виходить дуже ситним і поживним. Секретами, як приготувати класичний вінегрет, поділяться досвідчені кулінари:

  • Овочі для вінегрету обов’язково потрібно варити в мундирі. Так в них зберігаються всі вітаміни і смакові якості;
  • Всі овочі, які необхідно відварити для класичного вінегрету, можна складати відразу в одну каструльку – час їх приготування приблизно однакове;
  • У будь-вінегрет бажано додавати хоча б пару крапель оцту. Краще всього для цього підійде яблучний або винний;
  • Важливо, щоб цибуля в салаті не гірчив. З цим можна впоратися двома способами: або залити його окропом на 10-15 хвилин, або ж замаринувати в оцті. Другий варіант кращий, адже так цибуля стане ще смачніше;
  • Для смаку і аромату у вінегрет можна додати трохи чорного меленого перцю. Ця спеція нечасто використовується в овочевих салатах, н за рахунок великої кількості відварених інгредієнтів, буде вельми до речі.