Класичний вінегрет

Класичний вінегрет з горохом і капустою

Смак вінегрету традиційно супроводжується приємною кислинкою, яку зазвичай додають солоні огірочки. У цьому ж рецепті їм у підтримку також кладуть квашену капусту. Салат виходить дуже корисним, легким для шлунка, але при цьому ситним і поживним за рахунок додавання картоплі та горошку. Масло для заправки краще всього взяти оливкова. Воно відмінно підкреслить аромат і смак овочів. Капусту перед додаванням в салат можна промити, якщо вона дуже кисла або солона.
Інгредієнти:

  • 200 г квашеної капусти;
  • 3 солоних огірка;
  • 200 г картоплі;
  • 200 г буряків;
  • 1 цибулина;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 200 г моркви;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • У каструльку викласти моркву, буряк і картоплю, залити водою так, щоб вона покрила овочі.
  • Відварити овочі до готовності, остудити, потім почистити.
  • Нарізати моркву, картоплю та буряки приблизно однаковими кубиками невеликої величини.
  • Цибулю дрібно нарізати, з горошку злити рідину, додати ці інгредієнти в салат.
  • Солоні огірки дістати з баночки, трохи обсушити і також нарізати кубиками.
  • Додати в вінегрет солоні огірки і квашену капусту.
  • Заправити салат олією, посолити за смаком і все ще раз добре перемішати.