Класичний вінегрет з горохом і капустою
Смак вінегрету традиційно супроводжується приємною кислинкою, яку зазвичай додають солоні огірочки. У цьому ж рецепті їм у підтримку також кладуть квашену капусту. Салат виходить дуже корисним, легким для шлунка, але при цьому ситним і поживним за рахунок додавання картоплі та горошку. Масло для заправки краще всього взяти оливкова. Воно відмінно підкреслить аромат і смак овочів. Капусту перед додаванням в салат можна промити, якщо вона дуже кисла або солона.
Інгредієнти:
- 200 г квашеної капусти;
- 3 солоних огірка;
- 200 г картоплі;
- 200 г буряків;
- 1 цибулина;
- 1 банка консервованого горошку;
- 200 г моркви;
- Рослинна олія;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- У каструльку викласти моркву, буряк і картоплю, залити водою так, щоб вона покрила овочі.
- Відварити овочі до готовності, остудити, потім почистити.
- Нарізати моркву, картоплю та буряки приблизно однаковими кубиками невеликої величини.
- Цибулю дрібно нарізати, з горошку злити рідину, додати ці інгредієнти в салат.
- Солоні огірки дістати з баночки, трохи обсушити і також нарізати кубиками.
- Додати в вінегрет солоні огірки і квашену капусту.
- Заправити салат олією, посолити за смаком і все ще раз добре перемішати.