Буряк по-корейськи

Гостра капуста з буряком по-корейськи

Справжні корейські страви завжди мають пікантною гостротою і відрізняються багатим набором спецій. У цю страву можна додати на свій розсуд будь-яку суміш мелених перців, кілька горошин чорного і запашного перцю, лавровий лист та ін Капусту з буряком по-корейськи можна довгий час зберігати в банці в холодильнику, при цьому її смак нітрохи не зіпсується.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 3 буряків;
  • 1 л води;
  • 1 стакан яблучного оцту;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 1/3 пекучого перцю;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 моркви.

Спосіб приготування:

  • В одній каструлі змішати воду, цукор, сіль, оцет і рослинне масло.
  • Пекучий перець дрібно нарізати і висипати в ту ж каструлю.
  • Отриманий маринад закип’ятити і відразу ж зняти з плити, залишити остуджуватися.
  • Буряк і моркву натерти на крупній тертці в один посуд.
  • Капусту нарізати великими шматочками, часник подрібнити, додати до інших овочів.
  • Залити отриману суміш теплим маринадом, ретельно перемішати.
  • Скласти овочі в баночки і зберігати в теплі 2-3 дні, потім подати до столу або переставити в холод.

Тепер ви знаєте, як готувати буряк по-корейськи. Приємного апетиту!
Буряк по-корейськи часто зустрічається у багатьох салатах як основний або допоміжний інгредієнт. З нею страви виходять не тільки смачними, але ще і дуже барвистими. При цьому практично всі подібні ласощі можна перевести в розряд консервації і довго зберігати в погребі чи холодильнику. Нижче наведені рекомендації професіоналів, які знають, як смачно приготувати буряк по-корейськи:

  • Буряк перед початком приготування можна нарізати соломкою або натерти на тертці. Краще всього для цього підійде спеціальна терка для моркви по-корейськи;
  • Буряк надає страві яскравий рожевий колір, тому з її допомогою можна «фарбувати» інші овочі, наприклад капусту;
  • Для найкращого смаку і вигляду страви потрібно підібрати молоду буряк. Її відрізняє яскраво-бордовий колір, відсутність чорних і білих цяток;
  • Трохи змінити смак страви можна, замінивши соняшникова олія оливковою або лляною.