Салат на зиму з буряка по-корейськи
Зазвичай взимку важко знайти свіжі овочі, так і ті, що є, мають досить мізерним запасом вітамінів. Саме в цьому випадку на виручку прийде баночка з буряком по-корейськи, яка прикрасить будь-яку трапезу, стане смачною і корисною закускою. До салату можна додати моркву і болгарський перець.
Інгредієнти:
- 300 г буряків;
- 500 г капусти;
- 3 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. солі;
- 1 л води;
- ½ Склянки цукру;
- ½ Склянки рослинного масла;
- 4 лаврових листа;
- 4 горошини чорного перцю;
- 35 мл оцту.
Спосіб приготування:
- Капусту ретельно промити і нарізати великими квадратиками.
- Буряк очистити, нашаткувати тонкою соломкою.
- Цибулю порізати півкільцями, часник подрібнити з допомогою ножа.
- З’єднати всі овочі в одній великій мисці і добре перемішати.
- У каструлю залити вказану кількість води й олії.
- Додати сіль, цукор, перець і лавровий лист.
- Довести рідину до кипіння і продовжувати варити 10 хвилин, не збавляючи вогонь.
- Влити в ту ж каструльку оцет, швидко перемішати і залити маринад поверх овочів.
- Залишити овочі на 7-8 годин при кімнатній температурі, потім розкласти по банках і зберігати в холодильнику.