Буряк по-корейськи

Салат на зиму з буряка по-корейськи

Зазвичай взимку важко знайти свіжі овочі, так і ті, що є, мають досить мізерним запасом вітамінів. Саме в цьому випадку на виручку прийде баночка з буряком по-корейськи, яка прикрасить будь-яку трапезу, стане смачною і корисною закускою. До салату можна додати моркву і болгарський перець.
Інгредієнти:

  • 300 г буряків;
  • 500 г капусти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 л води;
  • ½ Склянки цукру;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 4 лаврових листа;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 35 мл оцту.

Спосіб приготування:

  • Капусту ретельно промити і нарізати великими квадратиками.
  • Буряк очистити, нашаткувати тонкою соломкою.
  • Цибулю порізати півкільцями, часник подрібнити з допомогою ножа.
  • З’єднати всі овочі в одній великій мисці і добре перемішати.
  • У каструлю залити вказану кількість води й олії.
  • Додати сіль, цукор, перець і лавровий лист.
  • Довести рідину до кипіння і продовжувати варити 10 хвилин, не збавляючи вогонь.
  • Влити в ту ж каструльку оцет, швидко перемішати і залити маринад поверх овочів.
  • Залишити овочі на 7-8 годин при кімнатній температурі, потім розкласти по банках і зберігати в холодильнику.