Шоколадний брауні

Пиріг шоколадний брауні з вишнею

Брауні — один з найбільш популярних американських десертів. По цьому рецепту виходить дивовижно смачний шоколадний пиріг з вишневим ароматом і хрусткою скоринкою. Вишню при бажанні можна замінити смородиною, малиною. Готовий десерт прикрасити подрібненими горіхами, ягодами, збитими вершками. До десерту запропонуйте кульку морозива.
Інгредієнти:

  • Гіркий шоколад — 200 г;
  • Масло вершкове — 180 г;
  • Цукор — 200 г;
  • Борошно — 125 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Какао — 40 г;
  • Пиво темне — 200 мл;
  • Вишня заморожена — 200 р.

Спосіб приготування:

  • В окремій ємності змішуємо сухі компоненти: борошно, розпушувач, какао, цукор.
  • Шоколад з маслом розтоплюємо і додаємо до сухої суміші.
  • Яйця збиваємо в густу піну підмішуємо до тесту.
  • Вишню розморожуємо, зайву рідину зливаємо, викладаємо на тісто.
  • В останню чергу додаємо темне пиво. Тісто ретельно вимішуємо.
  • Форму діаметром близько 25 см застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.
  • Випікаємо в духовці (1800
    З) 25 хвилин.
  • Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо на шматочки і подаємо.

Тепер ви знаєте, як готувати шоколадний брауні. Приємного апетиту!
Шоколадний брауні — популярне американське ласощі. Особливої підготовки тут не потрібно, і початківці господарки чудово освоять цю страву. Але деякі корисні рекомендації можуть стати в нагоді. Про те, як смачно приготувати шоколадний брауні, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Десерт буде більш ароматним і смачним, якщо випечений бісквіт полити шоколадною глазур’ю, заварним або ягідним кремом, прикрасити збитими вершками, мигдалевими пелюстками і свіжими фруктами.
  • Для приготування тіста слід використовувати пшеничне борошно вищого сорту, тонкого помелу і перевіреного виробника.
  • Щоб урізноманітнити і збагатити смак шоколадного брауні, додайте в тісто сушену журавлину, чорнослив, різні горіхи, курагу, апельсинові цукати. Також можна покласти трохи розчинної кави або лікеру для аромату.
  • Шоколад для приготування брауні повинен містити не менше 50 % какао, а краще більше 70 %.
  • Готовність брауні перевіряють з допомогою дерев’яної палички. Її поверхня повинна бути оточена невеликими шматочками пропеченного, але липкого бісквіта. Якщо тісто стікає густими краплями, то брауні слід потримати в духовці ще 5-10 хвилин.
  • Про готовність десерту «повідомить» і шоколадний аромат випічки. Речовини, що містяться в какао, дуже летких і виділяються при нагріванні. Варто враховувати, що якщо шоколадний брауні перетримати, то випічка втратить свій дивовижний аромат, який становить її головну принадність.