Десерти без випічки

Десерти без випічки можуть стати в нагоді для святкового меню або ж просто допоможуть порадувати близьких, не витрачаючи зайвий час на приготування солодощів. Таких рецептів придумано дуже багато. З деякими з них зможе впоратися навіть дитина, а от для інших знадобляться серйозні кулінарні таланти. Втім, якщо зрозуміти принцип, як готувати десерти без випічки, можна придумати ще безліч цікавих кондитерських ідей і вибрати ідеальне блюдо саме для себе.
Десерти без випічки часто роблять з використанням готового печива, пряників, зефіру чи вафлі. З них виходять відмінні коржі, які можна доповнити улюбленим кремом, варенням або начинкою з ягід і фруктів. Також до складу десерту без випічки часто входить сир, який з легкістю перетворюється на легку повітряну масу з найрізноманітнішими смаками.
Для десерту без випічки можна використовувати морозиво, желе желатин, пудинг, всі різновиди шоколаду і молочних продуктів, збиті вершки та ін. В залежності від рецепту, вийде повітряний мус, повноцінний святковий торт, сморсы, бланманже та інші чудові ласощі, які підкорять серце не одного ласуни.
Як подати десерт без випічки, також залежить від способу його приготування. Можна розкласти блюдо з порційним креманках або ж презентувати гостям в цілому вигляді і лише потім нарізати на шматочки. Оформити готовий десерт без випічки можна горішками, свіжими ягодами, желейною прошарком, тертим шоколадом, какао, цукрової пудрою і листочками м’яти.