Торт шоколадний брауні з рідкою начинкою
Цей шоколадний торт подається гарячим. Це без перебільшення один з найбільш смачних і простих у приготуванні десертів. За основу торта береться шоколад з високим вмістом какао. При уявній простоті приготування цього десерту в нього є одна особливість — торт не пропекают до повної готовності. Саме тоді можна отримати приємний, трохи вологий бісквіт з дивним шоколадним ароматом і смаком. Для приготування ласощів знадобиться керамічна форма для випікання. Класична подача брауні — з кулькою морозива. Ідеальне поєднання тане в роті гарячого торта і холодного морозива. Страву можна доповнити свіжими ягодами, прикрасити цукровою пудрою і листочками свіжої м’яти.
Інгредієнти:
- Борошно — 60 г;
- Яйце — 3 шт.;
- Жовток — 2 шт.;
- Цукор — 50 г;
- Сіль — щіпка;
- Шоколад темний — 200 г;
- Масло вершкове — 100 г.
Спосіб приготування:
- Шоколад розламуємо, масло нарізаємо на шматочки. Інгредієнти перекладаємо в каструльку і розтоплюємо на водяній бані при постійному помішуванні.
- Яйця, жовтки, цукор, сіль збиваємо в щільну піну.
- Шоколадну та яєчну маси змішуємо, додаємо борошно. Тісто перемішуємо до однорідності.
- Тісто виливаємо у форму, розрівнюємо. Випікаємо в духовці (1800
З) близько 20 хвилин. За цей час краї тіста пропечуться, а начинка залишиться рідкою. - Торт подаємо гарячим з кулькою ванільного морозива.