Шоколадний брауні

Торт шоколадний брауні з рідкою начинкою

Цей шоколадний торт подається гарячим. Це без перебільшення один з найбільш смачних і простих у приготуванні десертів. За основу торта береться шоколад з високим вмістом какао. При уявній простоті приготування цього десерту в нього є одна особливість — торт не пропекают до повної готовності. Саме тоді можна отримати приємний, трохи вологий бісквіт з дивним шоколадним ароматом і смаком. Для приготування ласощів знадобиться керамічна форма для випікання. Класична подача брауні — з кулькою морозива. Ідеальне поєднання тане в роті гарячого торта і холодного морозива. Страву можна доповнити свіжими ягодами, прикрасити цукровою пудрою і листочками свіжої м’яти.
Інгредієнти:

  • Борошно — 60 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Жовток — 2 шт.;
  • Цукор — 50 г;
  • Сіль — щіпка;
  • Шоколад темний — 200 г;
  • Масло вершкове — 100 г.

Спосіб приготування:

  • Шоколад розламуємо, масло нарізаємо на шматочки. Інгредієнти перекладаємо в каструльку і розтоплюємо на водяній бані при постійному помішуванні.
  • Яйця, жовтки, цукор, сіль збиваємо в щільну піну.
  • Шоколадну та яєчну маси змішуємо, додаємо борошно. Тісто перемішуємо до однорідності.
  • Тісто виливаємо у форму, розрівнюємо. Випікаємо в духовці (1800
    З) близько 20 хвилин. За цей час краї тіста пропечуться, а начинка залишиться рідкою.
  • Торт подаємо гарячим з кулькою ванільного морозива.