Смажені банани

Смажені банани – це вишукана страва, яка дуже просто готується в домашніх умовах. Такий десерт здатний привернути увагу навіть самого вибагливого гурмана. Він виходить дуже солодким, ніжним і буквально тане в роті. При цьому можна вибирати соуси до бананів на свій розсуд. Деякі готують це блюдо навіть з червоним перцем!
Смажені банани обсмажують на вершковому маслі, додаючи на сковороду різні інгредієнти. Найпростіший варіант приготування цієї страви полягає в змішуванні масла і цукру. Таким чином, виходить солодка карамель, яка обволікає банан, робить його солодким і хрустким.
Крім звичайної карамелі, часто використовують мед, лікер, згущене молоко та ін. Також банани можна приготувати в спеціальному клярі або у фритюрі. При цьому важливий не тільки сам процес смаження, але і подальше прикраса страви. Його посипають горіхами, корицею, цукровою пудрою, кунжутом, поливають йогуртом, сметаною, розтопленим шоколадом або сиропом, кладуть зверху морозиво і гілочки м’яти. Смажені банани можна подавати гарячими, або попередньо їх остудити. Все залежить від вибраного рецепту.