Смажені банани – це вишукана страва, яка дуже просто готується в домашніх умовах. Такий десерт здатний привернути увагу навіть самого вибагливого гурмана. Він виходить дуже солодким, ніжним і буквально тане в роті. При цьому можна вибирати соуси до бананів на свій розсуд. Деякі готують це блюдо навіть з червоним перцем!
Смажені банани обсмажують на вершковому маслі, додаючи на сковороду різні інгредієнти. Найпростіший варіант приготування цієї страви полягає в змішуванні масла і цукру. Таким чином, виходить солодка карамель, яка обволікає банан, робить його солодким і хрустким.
Крім звичайної карамелі, часто використовують мед, лікер, згущене молоко та ін. Також банани можна приготувати в спеціальному клярі або у фритюрі. При цьому важливий не тільки сам процес смаження, але і подальше прикраса страви. Його посипають горіхами, корицею, цукровою пудрою, кунжутом, поливають йогуртом, сметаною, розтопленим шоколадом або сиропом, кладуть зверху морозиво і гілочки м’яти. Смажені банани можна подавати гарячими, або попередньо їх остудити. Все залежить від вибраного рецепту.
Смажені банани в карамелі з морозивом
Гарячі банани і холодне морозиво створюють неповторне поєднання, яке припаде до смаку будь-якому ласуни. Замість ванільного морозива можна взяти пломбір. Не обов’язково, щоб він був в стаканчику, достатньо просто дотримуватися ті ж пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 1 банан;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ванільне морозиво в стаканчику;
- ¼ Склянки молока;
- 3 ч. л. какао;
- 1 ч. л. кориці;
- Мигдаль.
Спосіб приготування:
- Банан нарізати пластинками, не товще 1,5 див.
- Вершкове масло викласти на сковороду і почекати, поки з’явиться легка пінка.
- Засипати на сковороду цукор і помішувати, поки він повністю не розчиниться.
- Коли карамель стане однорідною і трохи потемніє, викласти в неї шматочки бананів.
- Обсмажити банани з обох сторін по 3 хвилини і зняти з вогню.
- Перекласти банани в креманку, посипати корицею.
- Поверх бананів викласти морозиво.
- Молоко підігріти в каструлі, додати какао.
- Довести глазур до кипіння, полити нею десерт з морозивом.
- Мигдаль обсмажити на сковороді, потовкти і прикрасити страву.
Смажені банани з медом і цукром
Цей десерт готується за лічені хвилини. Він виходить дуже солодким, ніжним і поживним. Банани обсмажаться дуже швидко, тому не варто відходити далеко від сковороди. Готову страву можна прикрасити цукровою пудрою і посипати меленою корицею.
Інгредієнти:
- 3 банана;
- 2 ч. л. меду;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 г вершкового масла;
- Лимонний сік.
Спосіб приготування:
- Банани почистити від шкірки і нарізати порційними шматочками.
- Викласти шматочки на тарілку в один шар і збризнути лимонним соком.
- Масло викласти на сковороду, розтопити і всипати цукор.
- Помішуючи карамель дерев’яною лопаткою, довести її до кипіння.
- Додати на сковороду мед і ще раз добре перешкодити.
- Банани викласти у мед з цукром, обсмажити до золотистого кольору.
Тепер ви знаєте, як готувати смажені банани. Приємного апетиту!
Смажені банани – це незвичайний десерт, який цінується за свій ніжний смак і аромат. Незважаючи на фруктовий склад, калорійність страви досить висока, тому вистачить всього пари бананів, щоб пригостити всіх домочадців. Кілька простих порад, як приготувати смажені банани, допоможуть створити справжній кулінарний шедевр в домашніх умовах:
- Для смаження потрібно використовувати злегка недоспевшие банани. Якщо взяти занадто м’які стиглі фрукти, на сковороді вони можуть просто розвалитися;
- Якщо трохи полити банани лимонним соком, під час приготування вони не потемніють і будуть більш апетитними на вигляд;
- Вершкове масло надає десерту ніжний смак і консистенцію. Важливо не перетримати його на сковороді, щоб продукт не потемнів;
- Після додавання на сковороду цукру, карамель потрібно дуже ретельно перемішувати, інакше цукор пригорить;
- Після обжарювання банани рекомендується промокнути їх паперовими серветками.