Яблука в карамелі

Яблука в карамелі – це липке солодке ласощі, перед яким не встоїть жодна дитина. Дорослі теж зазвичай не проти порадувати себе такими стравами, до того ж вони гарні не тільки самі по собі, але і як додатковий інгредієнт більш звичних страв. Так, наприклад, яблука в карамелі кладуть всередину пирогів, тортів і млинців. Крім того, з ними виходять дуже смачні сирні десерти, як «Даніссімо».
Одним з найпопулярніших десертів в Європі та Америці є яблуко на паличці, покрите шаром солодкої карамелі. По-перше, таке блюдо дуже просто з’їсти навіть на вулиці, по-друге, воно приголомшливо солодке і цікаве на смак. Крім карамельної скоринки, його часто покривають шаром шоколаду, посипають вафлями, горіхами, кунжутом або кольоровими драже.
Справжньою знахідкою для фуршету стануть яблука у фритюрі, приготовані за китайською методикою. Вони виходять ніжними всередині і хрусткими зовні. При цьому використовують для цієї страви невеликі скибочки фруктів, які можна відразу відправити в рот.
Карамель для яблук готують на основі білого або коричневого цукру, ірису і різних сиропів. Часто її роблять кольоровий, додаючи харчові барвники. Яблука для десерту підходять практично будь-які, головне, щоб вони були свіжі і добре тримали форму.